KBB 1 wint belangrijke wedstrijd bij Den Dam

29 april 2024 20:45

Op zondag 28 april was het tijd voor Keijenborg om de uitwedstrijd bij vv Den Dam in Azewijn te gaan spelen. De ploeg uit Azewijn staat voorafgaand aan het duel op de laatste plaats, al is dat slechts omdat Ratti/Sociï maar één goal meer heeft gemaakt. Keijenburgse Boys staat er zelf wel goed voor, maar een zege tegen Den Dam is wel cruciaal.

IMG_1813.JPG

In de beginfase van de wedstrijd was het logisch dat Keijenborg veel de bal had. Echter hadden de Keijenborgers wel wat moeite om echt gevaarlijk voor de goal te komen. Middels enkele combinaties kreeg Keijenborg wel wat kleine mogelijkheden, maar de doelman van Den Dam hoefde in het begin niet echt op te treden.

Later in de eerste helft moest hij dat wel. Zo was het eerst Mark Overbeek die met een kopbal gevaarlijk was, even later probeerde Robin Stevens het Azewijnse doel onder vuur te nemen. Zijn schot kon door de doelman gepareerd worden, maar Lars Menting tikte de rebound attent binnen, 0-1. Omdat Den Dam er in de eerste helft amper uitkwam, had de Keijenborgse defensie achterin weinig te vrezen en was de ruststand 0-1.

IMG_1647.JPG

In de tweede helft creëerde Keijenborg met wat nieuwe energie ook de nodige kansen. Maar lange tijd bleef de stand op 0-1 staan. Dat zorgde ervoor dat Den Dam toch ietwat hoop op een resultaat kreeg, maar juist op dat moment gooiden onze 'Boys' de wedstrijd in het slot. Eerst wist Tim Sloot een penalty te verdienen, welke koelbloedig door aanvoerder Dion Goossens werd benut.

Een minuut later zorgde Cas Goossens voor de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase lagen er nog kansen voor een grotere voorsprong voor Keijenborg, maar alleen Cas Goossens wist het net nogmaals te vinden en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

IMG_1853.JPG

Door de zege heeft Keijenborg weer uitstekende zaken gedaan als koploper van de 5e Klasse C. Doordat nummer twee Etten thuis verloor van het in goede vorm verkerende Ajax Breedenbroek, is het gat nu gegroeid naar negen punten. Bovendien heeft Keijenborg nog een wedstrijd minder dan Etten. De ploeg van Freddy Dahm en Patrick van de Kamp heeft nu nog vier wedstrijden om nog één punt te halen. Als dat lukt mag men zich kampioen van de 5e Klasse C noemen. Aanstaande zondag is daarvoor de eerste kans, dan gaat men om 13.00 uur op bezoek bij het lastige Wolfersveen.