7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag 24 maart 2024, KB 2 - DCS 3  0 - 2  (0-0)

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper DCS 3 op het programma. Op voorhand dachten wij, dit wordt niets gezien het grote aantal blessures binnen ons team (deze wedstrijd waren het er 6), maar je bent zo sterk zoals je jezelf voelt.
En we waren enorm sterk vandaag.
In de eerste helft waren de gasten uit Zevenaar de bovenliggende partij maar onze keepert Ozzie hield ons fabuleus op de been; hij verrichtte enkele fantastische reddingen en wij bleven loeren op mogelijkheden voor onszelf.
En die kwamen er zeker.
Tom kreeg op zo'n metertje of dertig een vrije trap te nemen, deze was fantastisch genomen. Net als een week eerder in Breedenbroek zeilde de bal naar de rechterbovenhoek, hier spatte hij uiteen op de kruising, en vandaag redde de keeper katachtig. Ook werden schoten van ons in de kiem gesmoord en een schot van Teun ging voorlangs. Voor de aanwezige supporter was het een goede en mooie en open wedtrijd op een loeizwaar veld, echter hadden beide teams hier enorm last van.
En dan breekt minuut 45 +1 aan. Bjorn Hiddink denkt te scoren, kijgt een duw in de rug en beroerd het speeltuig met zijn handen. Hierna hoort men een fluitje van de scheids.....waar een ieder denkt aan doelpunt of pingel voor KB, echter besluit de scheids te fluiten voor hands van Bjorn. Geen doelpunt en veel verontwaardiging en ongeloof maar helaas, Pietertje kom maar effe wisselen, pindakaas.......
De rust brak aan met 0-0.

In de tweede helft gingen wij meer op de aanval spelen en DCS moest stilaan terug, het aantal overtredingen van hun zijde werden talrijker en de scheids had de handen vol aan deze wedstrijd om ze in goede banen te leiden. De thuisclub werd sterker en sterker. Maar de bal leek er niet in te mogen; telkens was de eindpass slordig of zaten de geel/zwarten er tussen.....
In minuut 64 kreeg een speler van DCS geel en wij gingen nog meer pressen. Schoten gingen naast, over of de gasten toucheerden de bal.
Uit één van de vele kansen hadden wij moeten scoren..., u vraagt zich nu af wat er gebeurde? Dat ga ik beschrijven..
Het was Noah die in minuut 67 een fraaie vrije trap van zijn rechter liet vertrekken, Lars Mentink liep weg uit de rug van de tegenstander en kopte op doel, we stonden klaar om te gaan juichen en te gaan feesten echter.......de bal belandde op de vermaledijde deklat (daarvoor is dat ding ook) maar het kwam ons niet goed uit en we hadden de goal verdiend. Alle hens aan dek en spitsroeden lopen bij DCS wierp uiteindelijk haat vruchten af voor de kampioenen uit Zevenaar.
Nadat de speler, welke bestraft was met geel, weer terugkwam in het veld werd de orde door hen hersteld.

In minuut 83 een aanval over hun linkerzijde, de bal wordt verrassend op doel geschoten en Ozzie duwt de bal naar buiten, echter precies in de voeten van een DCS-speler en deze wist wel raad met dit buitenkansje, 0-1.
Wat een domper en wat een kater, maar niet getreurd, we bleven gaan. Maar het geloof ebde weg, de vermoeidheid sloeg toe en dan is datv aak een teken van overgave.
Dat dan in minuut 90+3 een sprint over de gehele lengte van het veld, één der spelers van DCS had nog een portie energie, uitmondt in een doelpunt gemaakt door Ruben waardoor het 0-2 werd, is dan slechts voor de statistieken.
Na afloop een luid gejuich bij de gasten, foto's werden gemaakt en wij dropen af MAAR met OPGEHEVEN HOOFD.Wat hebben ze gevochten en niet gekregen waarop ze recht hadden.

Klasse instelling, boys.

Een speciaal dankwoord aan Jelmer, Loek en Noah om zich beschikbaar te stellen voor deze wedstrijd.
DCS alvast gefeliciteerd en voor de trouwe supporters....mogen wij u maandag 1 april, aanvang 11 uur, weer naast of aan de lijn begroeten?