KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Maandag 01-04-2024  KB 2 - LONGA 7  4 -2  (1-1)

Op deze 2e Paasdag werden de heren van KB2 verwacht om 9 uur voor een Paasontbijt. De eerste spelers liepen om 8,30 al binnen dus de animo was er.
In een gezellige en ontspannen sfeer werkten we toe naar deze wedstrijd. Om 10 uur volgde de wedstrijdbespreking en hierna ging men zich omkleden.
De gasten uit Keiensleppersgat lieten op zich wachten en het leek alsof ze dachten dat de wedstrijd afgelast was.
En verdorie om 10.30uur een teken van leven op de parkeerplaats; de eerste spelers uit het Lichtenvoordse melden zich. En inderdaad, men dacht dat het zou worden afgelast maar soms is het wel anders.
Onze warming-up was klaar en toen kwamen de gasten uit Lichtenvoorde op het veld. Men vroeg of ze gebruik mochten maken van onze ballen om effe in te trappen. Zij, de 7-koppige leiding!!, hadden de ballen en waterzak vergeten. Over goede voorbereiding gesproken; kan je beter een ontbijtje leggen.
Toen scheids van Aken blies om 11 uur voor de aftrap besloot Pluvius zich ook te melden. Wat een druilige regen werd er op onze hoofden uitgestort en wat was de wasploeg blij dat de thuisclub in het zwart speelde. Het veld was loeizwaar en de modder op de kleren lieten hier hun sporen dan ook behoorlijk na. In minuut 8 was het Jelmer die de 1-0 op het scorebord punterde. Hierna kregen we diverse kansen om de score uit te bouwen maar dit lieten we na. Dan weet je dus dat de aloude voetbalwet weer om de hoek komt kijken. Want inderdaad, het was Longa dat dus wel scoorde in minuut 34. Het was Rick L die de bal het laatste zetje gaf en waardoor dus de 1-1 op het scorebord kwam.
Met 1-1 brak ook de rust aan en de trainer/coach besloot toen maar ook om gelijk alle wissels in te brengen, 5 stuks.in totaal.

De scheids kwam ons halen voor deel 2 van deze wedstrijd en hij zette deze middels een fluitje weer in gang. Een "offener Schlagabtausch" werd het niet gelijk maar er ontspon zich wel terdege een waar voetbalgevecht.
In minuut 53 werd Jelmer onreglementair binnen de krijtlijnen der 16 meter onderuit gehaald en de scheids floot nu wel voor een strafschop; in de eerste helft had dit ook gekund maar kregen de gasten het voordeel van de twijfel.
Jelmer kweet zich van zijn taak en verzilverde de pingel, 2-1. een speler van Longa maakte in woord duidelijk kenbaar dat hij het er niet mee ens was en kreeg geel en kon 10 minuten gaan mokken op de bank in de dug-out.
In minuut 64 meldde Longa zich weer eens voor ons doel, een bal welke wij dachten op te ruimen uit onze 16, ging via, via en nog eens via een woud van benen, ons doel in, 2-2. En zo kan je dus weer opnieuw gaan beginnen.
In minuut 72 was Teun het eindstation van een goed lopende aanval. Rik A haalde een bal vlak voor de achterlijn weg, speelde Joris in en deze liet een heerlijke bal van zijn linker vertrekken en Teun knikte de 3-2 binnen.
We moesten attent blijven voor de gevaarlijke counters van de gasten en uiteindelijk braken wij in minuut 90 nog een keer door de verdedigende linie van Longa en zo kwam de 4-2 op het bord; Teun was de afmaker en zodoende pakken we drie belangrijke punten in de jacht om plek 2.

Zondag, 7 april, wacht ons een zware uitwedstrijd in Hengelo bij de buren.
Aanvang staat voor 9.30 uur.

Dank aan Jelmer en Noah voor het zich beschikbaar stellen en dank aan de scheids voor het in goede banen leiden van deze wedstrijd.

Mogen we u allen weer begroeten zondag? Zowel aan of naast de lijn?

Tot lees' 'tot zondag.

Op deze zondag, om 14.00 uur, speelt in Keijenborg tijdens Super Sunday, ons aller eerste elftal tegen zvv de Hoven.
Tijdens en na de wedstrijd is er de mogelijkheid om schnitzels en snacks te komen eten bij de kraam naast de kantine.