DCS 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse C

8 oktober 2017 14:00

E. Philippo

Op zondag 8 oktober was het tijd voor de 2de thuiswedstrijd van het seizoen. DCS uit Zevenaar was de tegenstander, ze zijn goed begonnen aan de competitie. Ze zijn met 6 punten uit 2 wedstrijden de koploper in 3C. Keijenborg staat op de 2de plek, met 2 punten minder. Een ware topper dus, dat was ook te merken aan het vuurwerk dat werd afgestoken vlak voor de wedstrijd. Of het ook een topper was hoort u over enkele ogenblikken.

Opstelling: Björn, Sil, Tom, Dion, Joris, Bjorn, Cas, Raymond, Luuk, Giel en Joep

Gezien de uitslag kan ik vrij kort zijn over deze wedstrijd. DCS was iets beter, en op een gegeven moment raakten ze in een flow waar ze niet meer uit kwamen. In het begin was DCS meteen fel en opzoek naar een doelpunt. Deze goal kregen ze ook snel, en jammer genoeg was het na 2 minuten ook alweer raak. Het stond dus na een goed kwartier al 0-2. DCS deed het hierna iets rustiger aan, hierdoor kreeg Keijenborg wel enige kansen. Een schot op de paal van Joep Korenblik was de grootste kans voor Keijenborg. Vlak voor de rust slingerde DCS de motor nog eens aan. En weer was het binnen 2 minuten, 2 keer raak. Er werd dus gerust met 0-4.

In de tweede helft de schade beperken was het advies van trainer Dave Clephas. Dit lukte aan de ene kant wel, er werden geen schorsingen gepakt, en ook geen blessures opgelopen. Qua score kon Keijenborg de schade niet beperken. De Zevenaarse ploeg bleef goed draaien, en bleef vooral heel hongerig naar goals. Ze wilden steeds maar meer, er was geen houden meer aan. Uiteindelijk bleef de teller steken op 0-9, en dat was maar goed ook. Menig supporter gaf na de wedstrijd al wat opbeurend advies:’ Snel vergeten, en snel de kantine in’. Dit werd dan ook gedaan, ook door de spelers van DCS, die lang bleven hangen. Ze roemden de gezelligheid die er na de wedstrijd toch nog heerste.

Volgende week heeft Keijenborg een uitwedstrijd. Er wordt afgereisd naar Rheden, waar de plaatselijke sportclub Keijenborg verwelkomt. SC Rheden heeft zich na hun degradatie van vorig jaar nog niet goed herpakt. Ze speelden afgelopen zondag met 2-2 gelijk bij FC Trias. Dit was pas hun eerste punt. Zondag 15 oktober wordt er 14:00 afgetrapt.