Keijenborg thuis onderuit tegen SV Grol

Mannen, 1, 3e klasse C

29 oktober 2017 14:00

G. de Graaf

Keijenborg kreeg zondag 29 oktober SV Grol uit Groenlo op bezoek. Het was de derde thuiswedstrijd van de ‘boys’. In voorgaande thuiswedstrijden werd zowel gewonnen als verloren. Grol is met een vijfde plek prima begonnen, de ploeg van trainer Sander Hoopman verloor pas 1 keer.Vorige week won Keijenborg met 1-0 van Viod, wellicht was dit niet helemaal verdiend maar die punten zijn maar vast binnen. SV Grol speelde gelijk tegen VVO.

In de opstelling zijn een paar wijzigingen doorgevoerd, dit door enkele blessures. De afwezigen waren Bjorn (enkel), Cas (knie) en Dion (lies), daarentegen is Raymond weer hersteld van zijn blessure. De vervangers voor de geblesseerden waren Tim, Robin en Roy. Ook werd Jibbe van het 2de op het laatste moment nog uit de kantine geplukt om de derde wissel te zijn. Tevens is er een toevoeging aan de staf van Keijenborg. Wilbert Grotenhuys gaat de verzorging op zich nemen, en trainer Dave Clephas ondersteunen waar dit nodig is.

Opstelling: Björn, Sil, Tom, Raymond, Joris, Tim, Giel, Robin, Luuk, Roy en Joep.

In het begin van de wedstrijd probeerde Keijenborg het heft in handen te nemen. Dit lukte ook wel aardig, maar dit kwam mede ook door het nerveuze verdedigen van SV Grol. Het leek alsof ze voor de eerste keer samen speelden, zo onbenullig en onrustig verdedigde de ploeg uit Groenlo. Dit leverde wel hachelijke situaties op voor de goal van de bezoekers, maar tot echte kansen kwam het niet. Ook SV Grol kon in de eerste helft geen vuist maken, waardoor de eerste helft redelijk geruisloos voorbij kabbelde.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, Keijenborg was het die probeerde, maar het lukte niet. En om nou te zeggen dat Grol goed uit de kleedkamer kwam? Mwoaah, dat viel ook wel mee. In de loop van de wedstrijd begon de scheidsrechter ook een rolletje in het toneel op te eisen.

Ongeveer tien minuten na de rust glipte Luuk door de Groenlose verdediging. Ook Joep liep mee. Dit werd gezien door Luuk en hij legde de bal breed, hierdoor kon Joep de 1-0 binnentikken. Maar de Groenlose vaandelzwaaier stond met zijn vlag omhoog en of het nu wel of geen buitenspel was, de goal telde niet.

Een paar minuten later werden voor de zestien van Keijenborg stevige duels uitgevochten. Zo was het een Grol-speler die stevig kwam inglijden en de bal veroverde. Tom kwam vervolgens ook stevig in en veroverde ook de bal, maar werd, voor een vergelijkbaar vergrijp, teruggefloten door de arbiter. Een vrije trap van zo’n twintig meter voor Grol. Aanvoerder Michel Kamphuis ging achter de bal staan en hij krulde de bal met zijn linker pootje op de lat. De bal ging recht omhoog en kwam in de vijf meter te liggen. En de man met de mooiste naam van het veld was het meest attent en zo zorgde Eduardo de Sousa Cavalcante voor de 1-0 voorsprong voor SV Grol.

Hierna ging Keijenborg nog meer naar voren spelen, Tom kroop met enige regelmaat richting de spitspositie. Tien minuten voor tijd kwam Luuk weer door over rechts en gaf goed voor. Alleen vergaten zowel Roy als Joep tegen deze bal aan te lopen. Ook een vrije trap van Tom ging niet tegen de touwen, maar werd gekeerd door de Grol-keeper

En toen Giel zijn tweede gele kaart kreeg was het Keijenborgse verzet gebroken. Zeker zijn eerste gele kaart was dubieus, het was wel een overtreding, alleen was het niemand duidelijk dat de gele kaart voor de Keijenborgse middenvelder was. Aangezien de scheidsrechter deze kaart voornamelijk richting de keeper van Grol richtte.

Wat vorige week mee zat, zat deze wedstrijd tegen. Een nederlaag was zeker niet nodig, want Grol was zeker geen bijzondere tegenstander. Maar ja, als je jezelf niet beloont, dan doet de tegenstander dit wel.

Volgende week, gaan we voor de eerste maal richting Arnhem. Er wordt namelijk bij VDZ gespeeld, inderdaad, de club van de gebroeders Pröpper. VDZ is een van de vier ploegen die nog onder Keijenborg staat. Er wordt zondag 5 november om 14:00 afgetrapt op Sportpark ’t Cranevelt te Arnhem.