Joep Korenblik (intikker)

Mannen, 1, 3e klasse C

3 december 2017 14:00

G. Simmelink

Op zondag 3 december was de eerste thuiswedstrijd van de laatste maand van het jubileumjaar een feit. En na de verliespartij van vorige week werd het maar weer eens tijd voor punten. OBW uit Zevenaar zou dan het slachtoffer moeten worden, maar OBW draait zo slecht nog niet. Voordat de ploeg naar Keijenborg zou gaan, werden de laatste paar wedstrijden allemaal gewonnen. Keijenborg daarentegen haalde in de hele maand november geen enkel punt. Op papier was het dus wel duidelijk wie de favoriet was.

Keijenborg begon weer met dezelfde 11 namen als vorige week

Opstelling: Björn G, Sil, Tom, Dion, Joris, Bjorn, Giel, Raymond, Luuk, Cas en Joep.

En de wedstrijd begon rommelig, Keijenborg wilde proberen te voetballen vandaag. OBW zette daarentegen vroeg druk waardoor er veel chaotische situaties ontstonden. Maar ook de bezoekers uit Zevenaar konden niet veel creëren. En met een beetje meer pech had OBW al na 10 minuten met 10 man gestaan.Joep stopte het spel namelijk niet voor een Zevenaarse blessurebehandeling. Hij schoot de over het doel van de bezoekers, maar volgens een OBW-verdediger was dat nog niet genoeg en besloot de linksbuiten een tik op zijn achterhoofd te geven. De scheidsrechter merkte dit echter niet op. Na dit rommelige begin stopte het drukzetten van OBW een beetje, waardoor Keijenborg nog meer ruimte kreeg om te gaan voetballen. En was het na 18 minuten eerst Luuk die nog een kans miste, de daaropvolgende kans ging wel binnen. Giel kreeg op randje zestien de bal op een presenteerblaadje klaargelegd en kon zo met binnenkant voet aantekenen voor de 1-0 voorsprong. Een logisch gevolg als je keek naar spelbeeld, Keijenborg was de enige ploeg die gevaarlijk werd. Na de 1-0 probeerde OBW wel weer gevaarlijk te worden, maar tot echte kansen leed dit niet.

Na de rust schoot Keijenborg werkelijk uit de startblokken. Binnen 5 minuten had Joep de thuisploeg op 2-0 geschoten. Tom ging klaar staan om een vrije trap te nemen van een kleine 35 meter. Hij schoot in een keer en doelman Swen Heijstee verkeek zich lelijk op deze bal. Via de lat, het achterhoofd van Heijstee en weer de lat kwam de bal terug in de 5 meter. Cas kon de bal, middels een sliding, klaarleggen voor Joep en deze schoot binnen. Er was een stunt in de maak, althans, een echte stunt kon je het niet eens noemen. OBW had op het zware Keijenborgse veld weinig in te brengen. Een paar minuten na de 2-0 kwam Luuk weer door over rechts en schoot. Doelman Heijstee kon deze bal nog keren, maar op de rebound van Bjorn was hij kansloos, 3-0. En toen OBW-speler Cas Cornelissen ook nog een terechte rode kaart kreeg na een elleboogstoot op aanvoerder Raymond, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. OBW kwam nog terug tot 3-1 via Siebe Jansen, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet.

Eindelijk weer punten voor de Keijenburgse Boys, voor de eerste keer sinds de overwinning uit bij Viod. En het waren terechte punten, Keijenborg was gewoonweg de betere ploeg. En ook mede door de andere resultaten, AD’69 2-5 MASV en DCS 7-0 Pax, stijgt Keijenborg toch weer een plekje, dit ten koste van AD’69. Het gat met Groessen en Trias werd ook met 3 punten vergroot, zij speelden namelijk niet. Zo vlak voor de winterstop is de situatie als volgt: