Giel Goossens (penalty)

Mannen, 1, 3e klasse C

11 maart 2018 14:00

A. v.d. Beek

Na een voetballoze week van vrieskou, kon er weer gevoetbald worden in de klasse 3C. Voor Keijenborg is dit de tweede thuiswedstrijd van het jaar 2018. VDZ uit Arnhem is de tegenstander op deze zondagmiddag. Eerder werd het Arnhem 5-2 in het voordeel van de ploeg van trainer Habib al Mohsinawi. Keijenborg speelde haar laatste 2 wedstrijden met 1-1 gelijk, tegen DCS en Groessen. VDZ wil de zeperd die werd opgelopen tegen MASV wegpoetsen. Ook zijn de Arnhemse gasten bij een overwinning zo goed als zeker van de 2de periode en dus een nacompetitie-ticket.

Opstelling: Björn G, Bjorn H, Sil, Robin, Dion, Luuk, Tim, Raymond, Cas, Giel en Tom.

Het begin werd gedomineerd door rommeligheid, want van twee kanten kon er niet echt lekker gevoetbald worden. Dit kwam uiteraard mede door het veld, dat erg hobbelig was en een behoorlijk zandvlakte bevatte. VDZ nam iets de overhand en de eerste speldenprikjes waren dan ook voor de bezoekers. De eerste grote kans was echter voor Keijenborg. Tom volleerde uit de draai richting de VDZ-keeper, maar deze was attent en pareerde de bal prima. Het Arnhemse gevaar kwam vooral via de zijkanten. Echter kon VDZ dit overwicht pas 5 minuten voor de thee benutten. Het was rechtsbuiten Max Burgers die naar binnen trok. Op dat moment startte spits Jasper Nuininga zijn loopactie en middels een mooie lob werd hij dan ook bereikt. De bal mocht nog één keer stuiteren en daarna ging die op de pantoffel. Zo belandde de bal hard achter de kansloze Björn, 1-0.  En dan denk je, VDZ voetbalt dat wel vol tot aan de rust. Nou, nee, want nog geen 2 minuten later lag de bal op de stip van het Arnhemse zestienmetergebied. Dit vanwege een overtreding op Luuk. Giel schoot de penalty onberispelijk binnen, 1-1. Dit bleek wel de ruststand.

Na de rust was Luuk in de kleedkamer achter gebleven, hij werd vervangen door Jibbe Esselink. En Keijenborg probeerde het heft in handen te nemen na de rust. Dit lukte redelijk, want VDZ kwam er niet bepaald meer uit in de 2de helft. Maar doordat de thuisploeg steeds meer aan aanvallen dacht, ontstond ook veel meer ruimte in de achterhoede. Daar maakte VDZ in de tegenstoot dankbaar gebruiken van. Na ongeveer 1 uur gespeeld te hebben, kwam VDZ in een overtal situatie. En dit speelden ze effectief uit, een voorzet kon nog worden verlengd door Max Burgers en hierdoor kwam VDZ op een 2-1 voorsprong. Hierna probeerde Keijenborg zich weer te herpakken, alleen tot echte kansen leidde het nog steeds niet. Het grootste gevaar kwam vanuit een vrije trap van Tom, die werd gekeerd door VDZ-doelman Kwint Ceelen. Verder dan dit kwam Keijenborg niet en als VDZ vlak voor tijd ook nog de 3-1 maakt is de wedstrijd gespeeld. Wederom is het Max Burgers die aantekent voor een treffer.

De reeks van 2 ongeslagen wedstrijden zit er dus op, het voordeel is wel dat ook alle andere concurrenten punten lieten liggen. Het verschil blijft dus klein onderin, tussen de nummer 10 Rheden en de nummer 13 Trias zitten maar 3 punten. Wel hebben zowel Trias als hekkensluiter Groessen een wedstrijd minder gespeeld. En de andere concurrenten, AD'69 en Rheden, hebben zelfs 2 wedstrijden minder.

Volgende week gaat Keijenborg op bezoek bij de nummer 4 van de ranglijst, SV Grol. De vorige confrontatie eindigde in een ongelukkige 1-0 nederlaag. Aftrap is om 14:30 op Sportpark den Elshof in Groenlo