Wedstrijd tegen Grol duurt 2 minuten te lang voor Keijenborg

Luuk Menting (schot)

Mannen, 1, 3e klasse C

18 maart 2018 14:30

P. Bloksma

Zondag 18 maart in het jaar 2018, het was tijd voor de wedstrijd SV Grol tegen Keijenburgse Boys. In het bitter koude Groenlo werd om half 3 afgetrapt tussen de destijdse nummer 3 en nummer 12 van de ranglijst. In het vorige duel in Keijenborg werd het 0-1 voor de ploeg uit Groenlo, maar een gelijkspel was wel degelijk op zijn plaats geweest. Voorafgaand aan de wedstrijd had Keijenborg haar laatste pot verloren met 3-1 van VDZ, Grol deelde de punten uit bij FC Trias.

Eenmaal aangekomen op Sportpark Den Elshof viel meteen het aanwezige ‘Sportcafe’ behoorlijk in de smaak bij menig Keijenborger. Het was jammer dat er nog gevoetbald moest worden, want door onder andere de loterij was het er erg gezellig. Laten we maar gauw over gaan naar die wedstrijd, voordat dat we in de kroeg blijven hangen.

Keijenborg begon met de volgende 11 namen: Björn G, Bjorn H, Sil, Robin, Dion, Tim, Raymond, Cas, Luuk, Tom en Giel.

Wat meteen al opviel was de aanwezigheid van een verraderlijke wind. Deze waaide bij vlagen de bal niet de gewenste kant op. De eerste echt grote kans in de, tot op dat moment gelijkopgaande, wedstrijd was voor Keijenborger Giel. Maar Grol-doelman Wessel Baarslag redde het schot en daardoor bleef het dus 0-0. Ongeveer halverwege de eerste helft dacht Grol verandering te hebben gebracht aan deze tussenstand. Maar Mart Zieverink, die de bal intikte, deed dit volgens de assistent-scheidsrechter vanuit een buitenspelpositie. Grol kon echter na deze afgekeurde goal niet echt doordrukken, Keijenborg bleef ook nog steeds gevaarlijk. Het waren dan ook de gasten die de meeste uitgespeelde kansen kregen. Maar geen van deze trof het Grolsche doel. De thuisploeg werd vooral gevaarlijk door voorzetten vanaf de zijkanten, maar heel veel verder dan een penibele situatie voor het Keijenborgse doel kwamen ze niet. Daardoor bleef het tot aan de rust 0-0.

Nadat de ploegen uit de warme kleedkamer kwamen leken ze eerst weer even een paar minuten nodig te hebben om weer te wennen aan de kou. Het was in het begin van de tweede helft heel slordig van beide kanten en er werden nauwelijks goede kansen gecreëerd. Weer was het Keijenborg die de eerste echt grote kans creëerde. Een uitbraak over rechts van de gasten kwam uiteindelijk ter hoogte van de tweede paal aan bij Giel. Hij schoot de bal met een boog om keeper Baarslag heen. Deze toucheerde de bal nog, maar hij kon de 1-0 voorsprong voor Keijenborg niet meer voorkomen. Grol probeerde iets meer kansen te creëren, maar weer kwamen ze niet verder dan een paar voorzetten. Het was erg slordig bij de thuisploeg en er lukte weinig tot niks bij de ploeg uit Groenlo. Ook langs de kant waren de thuissupporters ontevreden, want met teksten als: ’Nemt jullie den keerl moar met noar Keijenborg, wej kunt er niks met’, weet je wel voldoende over de stemming bij de Groenlose aanhang.

Keijenborg bleef aan de andere kant ook link in de uitbraak, zo ook een kwartier voor tijd. Een goede uitgespeelde counter kwam uiteindelijk uit bij Luuk en deze schoot in de verre hoek, via de binnenkant van de paal, de 2-0 binnen. En behoorlijk stunt was in de maak voor het laaggeklasseerde Keijenborg. Joris en Lasse werden nog gebracht als extra sloten op de deur. Grol ging achterin met 3 man lopen en voorin werden de langste mensen geposteerd. Maar tot aan de 90ste minuut leek er nog niks aan de hand voor Keijenborg. Tuurlijk, ze staan onder druk en Grol heeft nu het overwicht. Maar dat is logisch, zij moeten, Keijenborg hoeft niet meer. Maar door blijven voetballen was ook wel risicovol, Grol had immers 4 plafondschilders in de spits gezet.

In de 90ste minuut blaast de arbiter uit Haaksbergen ineens op zijn fluit en nee het was nog niet af. Er kwam een penalty voor Grol, want volgens de scheidsrechter had Keijenborg-verdediger Dion vastgehouden. Invaller Jordy Oonk benutte deze bal en bracht de stand terug tot 1-2. Maar ja, nog steeds niks aan de hand. Nog steeds een voorsprong, op scorebord staan 3 nullen met daarvoor een negen. De scheidsrechter houdt zijn klokje al in de gedachten. Grol pompt de bal nog een keer in de zestien meter. Deze voorzet belandt op het hoofd van Grol-speler Luc Berentsen, die hem op melkbussen-hoogte binnenloopt, 2-2. Toch geen overwinning, sommige hebben geen idee wat hun zojuist overkomen is en zijn witheet. Hier zijn zojuist binnen 2 minuten 2 punten weggegeven. Als er toch een dag was dat je als Keijenborg in Groenlo had kunnen winnen, dan was het vandaag. Maar het mocht niet zo zijn.

Na de wedstrijd werd er onder het genot van een pilsje even nagepraat en nee Tim, ik zeg niks over de inhoud van deze gesprekken in het verslag. Over de wedstrijd ging het in het sportcare in elk geval niet meer, want die loterij leidde toch wel erg af. En daar ging weer een tas levensmiddelen naar Dirk Kluivert. Of wat te denken van de waardebon voor 5 loempia’s op de vrijdagmarkt die werd gewonnen door Philip Strootman. De loterij-meester prees de ploeg uit Keijenborg nog voor de lange afwezigheid. Dan wil ik bij deze Grol bedanken voor de gezelligheid.

Volgende week wordt er weer in Keijenborg gevoetbald. Dan is de huidige nummer 3 te gast, Viod uit het Doetinchemse Dichteren komt op bezoek. Zij wonnen afgelopen zondag van nummer 2 DCS en zijn bezig aan een goed seizoen.

Aftrap is om 14:00.