Keijenburgse Boys 5 komt als verliezer uit de bus in burenruzie

Keijenburgse Boys 5 (zon)

1 - 4

Pax 7 (zon)

75'

Competitie

Mannen, 5, Groep 2 072

Datum

3 september 2017 9:30

Accommodatie

Sportpark SHE
Dorpsstraat 7
6964AA
HALL
tel. 0313-651893

Keijenburgse Boys 5 – Pax 7

Rust: 0-1

Eind: 1-4

Doelpunt KB5: Emillio Lievers (assist Thijme Sessink)

Eindelijk is het weer zover. Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen. Sinds het einde van het seizoen 2016/2017 is er enorm veel veranderd. Naast het 100-jarig bestaan van onze prachtige vereniging zijn de seniorenteams aardig door elkaar geschud. Het 2e elftal is enorm verjongd en het 3e elftal heeft er een flinke kwaliteitsinjectie bij gekregen. Daarnaast besloten een aantal oudgedienden van het 6e en 4e te stoppen of een stap te maken naar de 35+ en 45+ teams. Hierdoor is er een geheel nieuw elftal ontstaan onder de naam Keijenburgse Boys 5. Bestaande uit de helft van het voormalige 4e en 6e elftal. Vervolgens is deze groep aangevuld met één speler van het 2e en één voormalig talent van de J-O19 ploeg.

In de beker spelen het 4e en 5e elftal beiden één volledige wedstrijd en de derde bekerwedstrijd zal gespeeld worden door een gemengd elftal. De tegenstanders in de poule zijn: Pax 7. Zelhem 3 (beide 6e klasse) en Wolfersveen 2.

Deze zondag begint het seizoen voor KB5 dus direct met een derby tegen Pax 7. Een ploeg die uitkomt in de 6e klasse. Voordat de wedstrijd begint werd er, zoals afgesproken een prachtig plaatje geschoten door René Lovink. Vervolgens werd er even vluchtig warmgelopen en moest het gebeuren. Met vier wissels op de bank begonnen wij met een behoorlijke selectie aan de wedstrijd. De gemiddelde leeftijd van de ploeg uut Hengel was een stuk lager, maar daar was bij vlagen niet veel van te zien. Pax dicteerde het veldspel, maar kon niet echt een vuist maken. Pax creerde een aantal halve kansen die prima gestopt werden door Marcel, die een prima wedstrijd keepte. Zelf kwamen we er een aantal keer gevaarlijk uit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Na een half uur plofte de bal er uit het niets in achter Marcel: 0-1. Dit was tevens een van de weinige bijzonder momenten in de eerste helft. Koen liet de rechtsback van Pax nog wel even wat kort voetenwerk zien met de bal dat doet denken aan een Argentijns mannetje van 1.70m dat uitkomt voor FC Barcelona. Laat ik hierbij zeggen dat iedere verdere vergelijking overbodig is. Verder verliet Chiel het veld met een lichte rugblessure. Hij werd vervangen door Emillio die door Pax van harte welkom geheten werd op het veld door een echte Materazzi-aanslag van achteren. Deze werd echter niet bestraft. We gingen de rust in met een 0-1 achterstand.

Na een paar slokken thee en vier wijzigingen in de opstelling begonnen we redelijk aan de tweede helft. Het was echter nog steeds Pax dat makkelijker voetbalde. Het verschil met de eerste helft zat hem bij beide elftallen in de drang vooruit. Beide ploegen wilden aanvallen en het werd een hele open wedstrijd met kansen over en weer. Wij speelden Pax echter in de kaart door zelf fouten te maken en die fouten werden keihard afgestraft. In de 55e minuut maakt de Zeefuik van Hengelo de 0-2 en niet veel later valt ook de derde goal van Pax binnen. We geven niet op en creeren via Stan, Thijme en Emillio een aantal goede mogelijkheden die wegens buitenspel, goed verdedigend werk en een gezonde dosis pech niet binnenvallen. Achterin werd de deur aardig dichtgehouden en Pax begon fouten te maken.

Zelf vergeten wij echter de kansen af te maken en, tja, dan is de oude voetbalwet bekend. Zeefuik omspeeld onze verdediging en schiet beheerst binnen: 0-4. Wij lieten het er niet bij zitten en probeerden de eretreffer op het bord te krijgen. Dit lukte uiteindelijke in de 81e minuut. Joost stuurt Thijme diep op de rechtervleugel. Die kapt vervolgens naar zijn linker en steekt de bal door het hart van de defensie precies op maat voor Emillio die dit buitenkansje niet laat liggen en de 1-4 binnen prikt. Na deze goal komen we er nog een aantal keer door, maar het mocht niet baten. Een terechte nederlaag tegen een ploeg die niet voor niets een niveautje hoger speelt. Voor een ploeg die voor het eerst samenspeelt werd er redelijk tot aardig gevoetbald en het wordt vast en zeker een prachtig seizoen!

P.S. een kleine tip voor de onderhoudsploeg. Het net van het doel aan de Goossens-zijde is vastgemaakt door Burghout & Sessink tirip BV. Misschien is hier een iets handigere manier voor te vinden.

Tot de volgende wedstrijd!

KB5

 

 

 

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!