Keijenborg ziet bekerstunt in blessuretijd door de vingers glippen

Giel Goossens (penalty)

Groep 1 SR3

12 november 2017 14:00

F. Sanders

Iets meer als 1 jaar geleden vond de bewogen derby Keijenburgse Boys-PAX plaats. Dit was een wedstrijd in de 1e ronde van het bekertoernooi. Ik wil u bij deze vragen om deze wedstrijd in uw achterhoofd te houden. En dan doel ik op zowel het klassenverschil als het scoreverloop. Zondag 12 november was er namelijk voor Keijenborg ook weer een wedstrijd in de 1e ronde van de beker.  De tegenstander was Concordia Wehl, een ploeg die actief in de 2de klasse. De ploeg van trainer Henry Golstein staat momenteel 7de, en is niet aan een lekkere reeks bezig. De laatste 3 wedstrijden werden namelijk verloren.

De opstelling van Keijenborg was weer op enkele plaatsen gewijzigd. Zo waren Dion, Joep en Bjorn door blessure afwezig. Mede hierdoor kwam een plek vrij in de basis, die door Marijn werd ingevuld. En ook op de reservebank was een plek over, deze werd ingenomen door A-Junior Harm Middelkoop.

Opstelling: Björn, Sil, Tom, Raymond, Marijn, Tim, Cas, Robin, Luuk, Giel en Joris.

In het begin van de wedstrijd ging het mooi gelijk op tussen beide ploegen. Het verschil tussen de 2de en 3de klasse werd nog niet erg duidelijk. De eerste grote kans was zelfs voor de gastheren. Maar een schot van Tom werd gekeerd door Concordia-doelman Jeffrey Meijer. En ook uit de daaropvolgende cornerbal werd niet gescoord. De gasten uit Wehl kwamen naar mate de 1ste helft vorderde steeds beter in hun spel. Zij creëerden de grotere kansen en uit van die kansen werd ook gescoord. Een voorzet van linksback Yordi Rijkse bereikte Wouter Lendering. Deze draaide knap weg van zijn directe tegenstander en schoot onberispelijk binnen, 0-1.

Maar Keijenborg kwam terug. Het spel werd iets beter en er kwamen meer kansen voor de Keijenburgse Boys. Een afgeslagen aanval van Keijenborg werd uiteindelijk toch weer ingebracht maar kwam tegen een hand van een Wehlse speler. FUUUUT!!! Een vrije trap voor Keijenborg. Uiteraard legde Tom weer aan om deze bal te nemen. Met een prachtige krul verdween de bal achter de keeper, 1-1.

En de thuisploeg probeerde door te drukken. Zo kreeg Joris een kans op de 2-1, maar hij miste deze. 5 minuten voor de rust werd Joris wederom in de diepe gestuurd. Concordia-rechtsback Chris Veldboom was meegelopen om de bal weg te schieten, maar zijn keeper was ook uitgekomen om de bal te pakken. Veldboom schoot de bal weg maar doelman Jeffrey Meijer had zijn actie al ingezet en haalde Joris Jansen onderuit. Penalty!!!, zo oordeelde de scheidsrechter. Giel benutte de penalty en zo ging Keijenborg zelfs rusten met een voorsprong, 2-1.

In de tweede helft werden de plannen van Concordia al snel duidelijk. Ze moesten scoren om nog door te bekeren. Het grootste gevaar van de ploeg uit Wehl kwam niet door het voetbal, maar vanuit de cornerballen. Nadat er 2 keer net voorlangs werd gekopt, was de 3e poging wel raak. Wederom sneed Brian Smit zijn cornerbal goed aan en het was centrumverdediger Jelmer Derksen die raak kopte, 2-2.

Hierna nam de ploeg uit Wehl nog meer het heft in handen. Keijenborg had moeite om nog kansen te creëren. En weer kreeg Concordia een cornerbal, deze werd goed verwerkt maar toch weer ingebracht. En weer was het Jelmer Derksen die gevaarlijk kon worden, ware het niet dat hij over een lokale molshoop struikelde. De scheidsrechter wuifde dit weg, maar Keijenborg wilde wel een prent zien voor de Wehlse speler. Door de bal weg te werken dacht de thuisploeg even adem te kunnen halen, maar Concordia bleef de druk erop houden. Ze brachten de bal weer in en wederom werd deze weggewerkt door Keijenborg. De bal bleef hangen op de rand van de zestien, Tom wilde deze bal wegschieten maar raakte een Concordia-speler. De arbiter was onverbiddelijk en stuurde Tom van het veld. Keijenborg moest dus nog 20 minuten volhouden met 10 man. Sil schoof door naar het centrum en Mark nam de plek rechtsachter over.

Op een paar hachelijke momenten na werden de gasten uit Wehl niet meer gevaarlijk. Totdat Concordia Wehl diep in de blessuretijd nog een laatste voorzet in de Keijenborgse zestien in slingerde. Deze voorzet ging over alles en iedereen heen, behalve over linksback Marijn. Deze kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand, maar het was voor de scheidsrechter genoeg om de bal op de stip te leggen. En zo kreeg de aanvoerder van de bezoekers Niels Meijer de ultieme kans om Concordia Wehl toch nog een ronde verder te schieten. En dat deed hij, 2-3. Niet veel later floot de scheidsrechter af.

Weer 2-3, weer in de laatste minuut en weer ging de thuisploeg met een dubbel gevoel naar de kleedkamer. Net als vorig jaar tegen PAX, het was een wedstrijd die behoorlijk leek op deze pot tegen Concordia. Er was verloren, middels een dubieuze tegengoal.

Maar er was toch ook gewoon 90 minuten lang stand gehouden tegen een 2de klasser, waarvan 20 minuten zelfs met een man minder. Uit dit duel zijn zeker aanknopingspunten te halen voor de volgende weken.

Volgende week wordt er weer thuis gespeeld door Keijenborg. De ploeg van Jhon van Beukering is dan te gast. Zij staan met hun ploeg MASV op een keurige 2de plaats. En dan te bedenken dat ze ook gepromoveerd zijn vanuit de 4de klasse.

Aftrap: Zondag 19 november 14:00 te Keijenborg

Ook leuk om te vermelden: 25 november 2017 staat ongetwijfeld bij de meeste Keijenborgers allang in de agenda. Maar de mensen die dit nog niet hebben gedaan, doe dat dan snel. Zaterdagmiddag om 14:30 wordt er in Hengelo afgetrapt voor de derby PAX-Keijenburgse Boys en laten we er met ze alle voor zorgen dat de 3 punten nu weer een keer naar Keijenborg gaan.