65'
Roy Geurts (intikker)

Mannen zondag, 3, 6e klasse 15

15 december 2013 10:00

Vorige week was deze wedstrijd om nog steeds onverklaarbare redenen afgelast, maar vandaag stond ie dan eindelijk op het programma…Be Quick 4 – Keijenburgse Boys 3. Uitgangspunt voor de wedstrijd: KBB3 10 gespeeld 30 punten en Be Quick 10 gespeeld 28 punten …  een echte topper dus . Dus wie wordt herbstmeister?

Met 14 fitte spelers van onszelf rijden we naar het park van BeQuick niet wetend wat ons daar te wachten staat….BeQuick 4 of een mix van 1, 2, 3 en 4??? Maar in ieder geval super gemotiveerd gaan we beginnen aan de kraker.

Op het kunstgras spat het er vanaf de eerste minuut aan alle kanten vanaf. Er ontstaat een wedstrijd van met vlagen prachtig voetbal van beide teams.

Be Quick opent sterk en krijgt een hoekschop. Lau laat hem stuiteren maar geen gevaar. Daarop een aanval van ons. Han kopt door… Michel laat de bal 1 x op grond vallen en lobt de bal over de goalie 0-1 . De Keijenborgse enclave veert op, want dit is toch een heerlijke opening voor ons.

BeQuick valt aan, maar wordt niet gevaarlijk… na 10 min krijgen we het lastig. Dave gaat stevig door op zijn tegenstander en mag met geel (voor het eerst van zijn leven) de kant opzoeken. Even wat omzetten en proberen alles tegen te houden. Dat is daarna 10 min het motto. Als Dave weer terug is lijken we op rozen te komen. Helaas neemt Roy op de rand van de 16 niet goed aan en mag, als hij doorgaat op de keeper, niet mopperen dat hij mag blijven staan. Het spel golft op neer. Echte kansen krijgt BeQuick niet want de verdediging staat als een huis. Wij krijgen nog wel een prachtige mogelijkheid/kans. Na een geweldig aanval over diverse schijven kopt (jawel u leest het goed “ kopt” ) Lex net langs de paal.  Met de 1-0 op zak gaan we rusten….

BQuick komt sterk uit de startblokken en zet ons onder druk. Een ongewoon klein slippertje van (asjeme)Lau levert bijna de 1-1 op, maar Michiel redt. Even later pakt Lau op geweldige wijze een bal uit de rechterhoek. We krijgen een serie corners tegen, maar geen goal. Na 10 min moet Lau zich weer strekken nu in de andere hoek en pakt de schier onmogelijke bal. In de 12e min na rust valt ie dan toch. De linksvoor is Michiel te slim af en geeft, net voordat Laurens kan ingrijpen, strak voor. John kan geen kant op en verwerkt de bal op schlemielige wijze in ons eigen netje . Ongelukkiger kon het niet…. Maar misschien hadden we het wel nodig, want we moeten weer vooruit voetballen en niet met de handrem erop de voorsprong verdedigen. De volgende 15 min. zijn we heer en meester en krijgen we een paar mooie kansen. Een superieure Han draait zich vrij op het midden omspeelt 2 tegenstanders, zoekt de 1-2 met Roy en staat oog in oog met de keeper. Helaas net niet. De volgende aanval van ons laat ons juichen. We breken door over rechts. Michel legt terug op Peter , Peter legt aan maar raakt de bal (rand 16) niet goed, Roy staat echter goed opgesteld om bij de 2e paal de bal er te knallen. 1-2.

BeQuick 3 (das het gemiddelde tussen 2 en 4 ;-)) kan daarna weer opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. We komen wel onderdruk maar het gevaar van net na rust kan BeQ niet meer herhalen. Uit counters kunnen we helaas niet de marge vergroten dus blijft het tot het eind toe spannend. Voor elke centimeter kunstgras wordt geknokt, de slag op het middenveld wordt uiteindelijk op punten gewonnen door onze kilometerveters.  Na 92 minuten  fluit de goedleidende scheidsrechter af en mogen we juichen. HERBSTMEISTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!