Eerste overwinning na winterstop

Keijenburgse Boys VR1 (zon)

2 - 0

SV Basteom VR1 (zon)

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

Datum

2 februari 2014 11:30

Scheidsrechter

J. Overbeek

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond onze eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma.
Om 09.30 uur was het eerst de beurt aan Dames 2 om de punten binnen te halen. Aangezien beide damesteams te maken hebben met blessures hielpen we elkaar vandaag een handje en hebben we speelsters uitgewisseld.
Hierdoor begon Dames 1 maar met 9 vrouwen aan de warming up aangezien de rest van de selectie meevoetbalde met dames 2.

De dames van Basteom kwamen vandaag op bezoek. Een team dat vooral bestaat uit dames die voor de fusie met Baak bij Steenderen hebben gevoetbald. Voor de winterstop zijn we deze dames ook al tegen gekomen dus totale vreemden zijn het zeker niet.

Helaas kregen we tijdens de warming up al een tegenslag te voorduren. Amanda, onze vaste waarde als laatste vrouw, had last van haar hamstring en had teveel pijn om aan de wedstrijd te beginnen. Gelukkig hebben wij ons in de winterstop versterkt met Esri die overkomt van dames 2, die de rol als laatste vrouw vandaag perfect heeft vervult. Ook konden we vandaag weer een beroep doen op Anouk, na haar bevalling is ze weer helemaal terug op de velden!

Nadat dames 2 een eindstand van 7-2 op het scorebord wist te brengen was het om 11.30 uur onze beurt om de punten binnen te slepen. De wedstrijd ging de eerste 20 minuten gelijk op. De dames van Basteom zorgde meerdere malen voor gevaar en onze keepster Anneke werd op de proef gesteld. Gelukkig waren het voor haar niet meer dan inspeelballen en bleef de stand lange tijd op 0-0 staan. Na een half uur spelen kregen wij zelf een uitgelezen kans om de score te openen maar helaas schoot Joyce na een perfecte aanval de bal in het zijnet. Er kwam meer dreiging van onze kant en er hing een openingstreffer in de lucht. Dit kwam mede doordat Elcke van achteruit opstoomde naar voren en met haar snelheid ervoor zorgde dat de dames van Basteom onder druk kwamen te staan.

Net voor rust viel dan eindelijk de openingstreffer. Door een goede actie van Maaike en Liz wist eerstgenoemde de bal knap binnen te schieten. Deze goal viel precies op tijd en met een 1-0 voorsprong gingen we de rust in.
Iedereen was het erover eens dat er hard gewerkt werd alleen leverde het nog niet het gewenste resultaat op. In de tweede helft moesten we de koppies erbij houden en zeker de dames van Basteom niet laten voetballen.

We kwamen goed de kleedkamer uit en bleven alert en verzorgd voetbal spelen. We onderschatte onze tegenstander zeker niet want met enkele goed spelende dames waren zij vaak nog gevaarlijk. In de 64e minuut gooide wij na een mooie counter de wedstrijd eindelijk in het slot. Lisanne gaf een afgemeten steekpass op Karlijn die op haar beurt de bal in de voeten schoof van Sanne waarna de bal in het net belandde. Deze goal gaf ons voldoening en het harde werken werd beloond.

Denise en Yvet van dames 2 kwamen met frisse moed het veld in en Yvet kreeg nog de kans om de 3-0 te schieten maar zag haar inzet stranden op de paal. Wat nog wel het vermelden waard is, is de puike wedstrijd de Sharon vandaag speelde. Ze was op geen foutje te betrappen en gaf de aanvalster van Basteom geen enkele kans.

Volgend weekend zijn we een weekendje weg met dames 1 en 2 en wordt er dus niet gevoetbald. Met maar liefst 23 dames gaan we de boel onveilig maken in ………………???

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!