J.Boerstal

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 21 september stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Na het ongelukkige verlies van vorige week hadden de jongens wat recht te zetten.

Vanaf het begin werd er goed gecombineerd. Van achteruit probeerde Cas rustig via de zijkanten (Mike en Rick Lamers) op te bouwen en dat lukte goed. Aan de linkerkant speelde Mike een prima eerste helft. In balbezit liep hij goed vrij en bij balverlies stond hij dicht op de man te verdedigen. Wouter stond zijn man(netje) zodat Wiebe weinig te doen had. In de 9e minuut maakte Emile (terug van een voetblessure) zijn faam als goalgetter waar. Binnen het strafschopgebied bleef de bal liggen en Emile was er "als de kippen" bij om in te tikken. Voordat Eefde hersteld was van deze tegengoal lag de volgende er al in. Cas zette met een lange bal Niek vrij voor de keeper die beheerst afronde. Daarna was het de beurt aan Noah. Eerst scoorde hij uit een corner van Tim, om daarna een voorzet op Niek te geven die intikte.

Na de goede start viel Keijenborg wat terug. Veel spelers gingen zwerven over het veld en vergaten te passen in plaats van met de bal aan de voet te gaan lopen. Gevolg was de 4-1 van Eefde.

Gelukkig werd het na wat aanwijzingen in de rust de tweede helft weer goed opgepakt. Dit is een compliment waard. De jongens zijn leergierig en speelden daardoor de beste helft van het nog prille seizoen. Ondanks dat er (maar) twee keer werd gescoord, was het genieten. Veel combinaties (inspelen, kaatsen, vrijlopen enz.) zorgden voor een goede goal van Niek na een mooie, door Rik en Tim, opgezette aanval. Rick Mentink liet nog even zien hoe je rust aan de bal moet houden. Tussen 3 tegenstanders wist hij de juiste oplossing te bedenken om een teamgenoot te bereiken. Niet de bal "blind' naar voren knallen, maar een rustig lobje over de tegenstander. Prachtig! Tenslotte had Job Lamers de eer om in de 39e minuut de eindstand te bepalen: 6-1.

2 wedstrijden gespeeld. 3 punten. Op naar de volgende wedstrijd!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!