Dhr. G. Scheffer

Zondag 27-09-2020,  KB 2 -  FC Bergh 3   7 - 2 (2-0) Competitie

Wat een luxe hadden we vandaag qua spelers. Vijftien peoples en nog 2 niet aanwezig, het is wel eens anders geweest!

Vandaag wachte ons FC Bergh, fusieclub ontstaan uit MvR, Stokkum en VVL. Dus wat konden we verwachten? Wij zijn er heerlijk blanco ingegaan en het resultaat was er na!

Vanaf de eerste balomwenteling werd het een "offener Schlagabtausch". Mogelijkheden over en weer maar tot echte kansen kwam het echter niet. Heel langzaam werden wij toch iets sterker en dit resulteerde in de 26e minuut tot ons eerste doelpunt gemaakt door Tom G.Een prachtige aanval werd keurig afgerond. Zo dit hadden we toch maar bereikt tegen de oudere ploeg uit de Waskupenstad. En weer bleef het spelbeeld hetzelfde maar toch waren de beste kansen voor ons. Maar helaas stond het vizier niet helemaal zuiver. Toch wisten wij op slag van rust, lees minuut 45+2, de 2-0 te maken. Wederom was het Tom G die scoorde. Een keurig overstapje van Tim deed het voorbereidende werk en ons scorebord kon weer aan de slag. Tom G begint stilaan zijn draai te vinden binnen het elftal en dat is voor partijen een prettige bijkomstigheid.

In de tweede helft was de 3-0 van Tom J eigenlijk de nekslag voor de bezoekers. Zij dachten achterin lekker de bal rond te kunnen spelen en een breedtepass werd onderschept door hem, keurig opdribbelend richting 16 meter liet Tom J een heerlijke en bekeken schuiver los. Strak over de grond en buiten bereik van de keeper. Keurig werd de score uitgebouwd middels goals van Bjorn Lieverdink, sterk zijn lichaam gebruikt, Tim, keurige knal. Tussendoor de 5-1 uit een corner. Daarna Harm uit een vrije trap de 6-1 en Tim die de 7-1 maakte, waarmee hij zijn belofte nakwam. Hij mocht weer invallen en beloofde twee goals en deze kwamen er. Dat hierna de 7-2 nog viel was wel een smetje op deze wedstrijd. Deze kleine foutjes moeten eruit uit ons spel. Al met al een kanjer van een wedstrijd gespeeld waarin Noah heel sterk speelde en Niek in minuut 38 zijn EERSTE balcontact had.

Mannen, een keurig resultaat  en zondag op naar FC Montferland, fusieclub tussen Zeddam en St. Joris.

Dank aan alles supporters die ons weer aanmoedigden. Komen jullie volgende week zondag, 04-10-2020 ook naar Zeddam?