Mannen beker reserve zondag poulefase Groep 1 58

HENGELO GLD
tel. 06-53559164

Zondag 19 september stond in het teken van Keijenburg tegen Hengel.
Deze middag zouden beide eerste teams uit het dorp tegen elkaar de degens kruizen en deze morgen was het de beurt aan team 3 uit Hengel en team 2 van de oranjehemden.

Ik kan u zeggen dat deze laatste wedstrijd alles in zich had om uit te groeien tot een ware thriller! En zo gebeurde.....
Klokslag 9.32 trapten de teams af voor deze battle. Uiteraard kozen de "schoenenpoetsers" vol voor de aanval om zo groepswinst af te dwingen. We werden dus ook behoorlijk onder druk gezet en dit resulteerde al in diverse mogelijkheden voor blauw/wit. Ook schuwden de blauwwitten het gevecht niet en maakten overtredingen die nauwelijks door de beugel konden maar goed, het is uitdelen en incasseren; en zo geschiedde.
Minuut 15 was het sein voor de thuisclub om de 1-0 te maken en ze bleven jagen op een uitbreiding van hun score maar of de doos om de schoenen of goed verdedigend werk i.c.m. goed keeperswerk voorkwam erger.
Stilaan kropen wij uit onze schulp en toonden het aanwezige publiek dat wij terdege kunnen voetballen en geen angst moeten inboezemen voor de tegenstander. In minuut 30 werd linksback Rikkert M diepgestuurd. Een heerlijke voorzet volgde en het was Tom J die bij de tweede paal, vrij kon inkoppen.
In minuut 37 was het de corner van Tim die door Tijmen op de juiste waarde werd ingeschat. Onze captain knikte onbedaarlijk hard tegen de touwen. Deze "golaso" zorgde voor de 1-2. Hierna gebeurde er totaan de rust eigenlijk niks noemenswaardig meer.
Na de rust een geheel ander beeld. Daar waar we in in de eerste helft nog wel aan voetballen toekwamen, daar was het nu niks meer. Het wachten was op een tegendoelpunt en deze viel dus ook. Een kopbal van blauw/wit zorgde voor de 2-2. Zo was de stand in de poule gelijk en zouden wij doorgaan op doelsaldo. Dus moesten beide ploegen nog vol aan de bak. Daar waar wij verdedigden daar viel Hengel aan. Maar stilaan kropen wij weer iets uit onze schulp. Niet dat het kansen ging regenen voor ons (ook geen gewone regen maar dit terzijde), nee, maar speldeprikjes. Totdat daar minuut 75 aanbrak. Het was Rikkert L die de bal de diepte instuurde, Tim schatte de snelheid van de  bal op waarde in en koel en droogjes ronde hij vakbekwaam af, 2-3.
Dit betekende voor ons verder in de beker en PAX was hierbij uitgeschakeld. Bleef het hierbij? Nee, niet bepaald. De buren schakelden nog een tandje bij en wij moesten spitsroeden lopen. Echter was Jeppie onze "brand in de rotsing" en deed zijn werk naar behoren. Dat in minuut 86 toch de verdiende gelijkmaker viel veranderde weinig meer aan de stand in de poule.
We hielden het op 3-3 en gaan verder in de beker.