Zondag 13-02 2022, Montferland 2 - KB 2  4 - 5  (1-3)

Wat zouden we gaan doen tegen dit elftal waarin wij, tijdens de thuiswedstrijd, erg veel moeite hadden?
De uitslag doet hetzelfde vermoeden maar de schuld ligt toch geheel bij onszelf.
Aangekomen in Zeddam hoorden wij van de scheids, na een veldinspectie, dat wij een half uur later zouden gaan beginnen. De reden? Een bevroren toplaag en dit zou erg veel problemen geven als we daadwerkelijk om 10.00 uur zouden gaan beginnen. Dus vandaar een half uur uitstel.
Eindelijk brak het tijdstip van 10.30 aan en we konden beginnen. Montferland begon agressief en wij bleven kalm. Nadat de eerste stofwolken waren opgetrokken aan de zijde van de groenrode formatie besloten wij ook om mee te gaan doen aan deze wedstrijd.
Een goede aanval van onze zijde werd afgesloten middels een doelpunt van Rikkert M. Fraai schoot hij binnen vanaf randje 16 met zijn chocoladebeen, 0-1.
Montferland trachtte aan te zetten maar wij waren op onze "qui vive" en meedogenloos in de afwerking. De 0-2 kwam voort uit een penalty (Tom G) en de 0-3 via Raymond. Na een fraaie bal van Giel dacht Ray dat hij een houtvester was. Kap, kap, kap en uiteindelijk, ook met zijn chocoladebeen, schoot hij binnen.
Na deze goal lieten wij de teugels wat vieren en het waren de gastheren die middels een fraaie goal op 1-3 kwamen. Dit was in minuut 38. De wedstrijd kabbelde hierna voort tot aan de rust.
Tijdens de rust werd de thee ingeschonken, kregen de heren de tijd om nieuwtjes uit te wisselen en was het uiteindelijk onze trainer/coach die de bok bij de hoorns vatte.
Bok, vraagt u zich af? Meestal is het toch de koe, dat klopt maar in dit geval was het de bok.
Laurens haalde een gezegde aan welke velen van ons niet kenden en wel "Als een bok op de haverkist afgaan". Wat zoiets betekend als, d'ran en laten zien dat wij de baas zijn..
Na deze wijze woorden gingen wij weer het veld op. Montferland begon weer furieus en werd gevaarlijker en gevaarlijker. Echter bleven wij boelkloedig en scoorden via Lamboe de 1-4, assist Giel en de 1-5 via Giel, assist Kippie. Dan denk je hehe eindelijk eens een riante voorsprong en uitspelen deze pot. Maar nee, we maken onszelf het weer moeilijk door te blijven aanvallen en zo, in de counter voor hen, een overtal te creëren. Zij maakten dankbaar gebruik hiervan en scoorden  2-5 en 3-5(binnen twee minuten) en dan moet je nog 20 minuten.Zij bleven pressen en pressen en wij tegenhouden en tegenhouden. En krijg je, met nog 9 minuten te spelen, weer een strafschop tegen: een belachelijke in dit geval maar het cadeautje werd uitgepakt en dus 4-5.
Na deze pingel kregen zij nog een gele kaart en toen was hun verzet gebroken. Invaller Tim S kreeg twee dotten van kansen maar helaas voor ons en voor hemzelf, miste hij oog in oog met de keepert.
Dat diezelfde keepert een fraaie knal, van Harm, ook nog uit zijn doel ranselde is zeker vermeldenswaardig.
Uiteindelijk ga je met de drie punten naar huis en daar gaat het om.
Nu twee weken rust en op 6 maart weer thuis tegen Etten, waar nog een rekening mee openstaat.

Mogen wij u weer aan of naast de lijn begroeten op 6 maart?
Aanvang van deze match staat voor 9.45 op ons aller sportpark.