7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag 07-11-20121, Keijenburgse Boys 2 -G.W.V.V. 2    6 - 1  (2-0)

Deze morgen was G.W.V.V. (Geel Wit Varsselder Veldhunten) onze tegenstander. Een paar seizoenen geleden speelden wij uit 1-1 en wonnen we thuis, nadat zij op de zondag ervoor, kampioen geworden waren. Toen zat KB2 in een roerige fase, twee trainers die vertrokken waren en geen houvast. Toch sloten zij toen keurig af met 10 punten uit 4 wedstrijden.

Gaf dit nog enig houvast? Volgens onze leider wel want hij heeft in zijn carrière als leider, nooit verloren van GWVV.

Hoe ging het vandaag? Gezien de uitslag zou het van een leien dakje moeten gegaan zijn, nou de eerste 35 minuten gaven hiervoor nog geen garantie. Of zoals Robeco hanteert als slogan: “Garanties uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst”. Totdat daar minuut 36 aanbrak. Een aanval over veel schijven deed de bal uiteindelijk op links belanden. Raymond aarzelde geen moment en gaf de bal heerlijk strak voor. Tijger schatte de voorzet op de juiste waarde in en tikte keurig de 1-0 binnen. De grens van GWVV stond gelijk met de vlag in de lucht maar de scheids van dienst was niet te vermurwen en bleef bij zijn besluit. Gesterkt door deze goal bleven we aanvallen en in minuut 40 was het Tim die een GE-WEL-DI-GE schuiver losliet op het doel van de gasten. De keeper was kansloos. Nee, alle stokheid op een gekje, het was een blunder van jewelste van Bas Dost, de goalie. Tim durfde ook niet te juichen gezien zijn “excuusgedrag”. We bleven aanvallen en waren gretig maar de rust was al dichtbij en na  iets meer dan 45 minuten vond de scheids het welletjes voor de eerste helft.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een furieus aanvallend KB 2 en dit resulteerde in minuut 48 in de 3-0. Het was BokoHarm die het net deed bollen. Keurig in de verre hoek binnengeschoten. Wij blijven de bovenliggende partij en moesten af en soms toch op ons “qui vive” zijn daar geelwit brutaler trachtte te worden.

Tijgertje scoorde de 4-0 en de leider vroeg aan onze grens was het een kopbal of een schietbal? Hij, de grens, proestte het uit van het lachen, Wat is een schietbal? De leider heel ad rem, een bal waarmee je schiet. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit eigenlijk gewoon “Koeterwaals Nederlands” is. Na deze 4-0 viel de verdiende 4-1. Onze grens vlagde voor buitenspel echter was de referee van mening dat de bal werd doorgekopt door Rikkert M, wat dus niet bleek uit de beelden. De 5-1 kwam van de voet van Raymond nadat BokoHarm hem de bal aanspeelde op zijn “GOEISTE LINKERBEEN”; dus was het een abc-tje voor hem. Uiteindelijk viel de 6-1 ook nog; het was Tim die middels een “schietbal” voor zijn tweede van de dag zorgde. Tussendoor had Tom G de keeper nog getest op zijn vaardigheden middels een kiezelhard genomen vrije trap. Hij kweet zich prima van zijn taak door die bal tegen te houden. Onze keep baalde van de tegengoal, wat ook begrijpelijk was. Een clean sheet maakt de dag extra goed.

Tot slot van dit relaas een dankwoord voor team 3 voor het afstaan van de scheids; een dankwoord aan de scheids en aan het publiek. Jullie waren geweldig.

Zondag 14 november wacht ons thuis om 10.00 uur het , Internazionale van de Liemers, FC Bergh 3. Uiteraard hopen wij de punten thuis te houden.