7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag 12-12-2021: KB 2 - 't Peeske 2   2 - 1   (1-1)

Eindelijk weer een potje voetbal na alle ellende tegen Doetinchem 2 en de afgelasting van de wedstrijd uit naar Sprinkhanen 2.
De voorbereiding begon met gebak. Wat was het geval?
Tijdens de seizoensafsluiting, bij café de Tol, was er een deal gemaakt tussen grensrechter Lieverdink en de leider van KB 2. Dochter van de leider schijnt voor bakker te leren en de heren wilden wel eens een taartje proeven, nou dit werd geregeld. Op 12-12, de dag dat zij verjaart, kwamen de taarten keurig aangeleverd. Er werd gesmikkeld van appeltaart en slagroomtaart en na "dit ontbijt" gingen de mannen naar de kleedkamer.
Klokslag 10.00 uut klonk het signaal voor de voetballers; heren klaar? Spelen maar!
Het was vanaf minuut 1 een boeiende en pakkende wedstrijd met direct veel kansen over en weer. Gescoord werd er niet totdat daar Noah besloot om, in minuut 20, een schot los te laten op het doel van 't Peeske, keurig viel de bal in de verre hoek en buiten bereik van de keepert, tegen het net.
Echter de oranje-witten lieten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en zochten nog furieuzer de aanval. Heldhaftig en vastberaden trokken zij ten strijde en dit resulteerde in de 1-1 in minuut 37. Een prachtige aanval over vele (Gelderse) schijven belandde uiteindelijk bij de vrijstaande speler op de 5 meter; het was voor hem een koud kunstje om de bal uiteindelijk binnen te tikken. Tot aan de rust golfde het spel op en neer maar er kwam geen verandering in de stand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met veel kansen voor beide ploegen, goed keeperswerk en geen koelbloedigheid deed de stand dus niet veranderen. Langzaam werden wij toch de onderliggende partij en de kansen c.q. mogelijkheden regen zich aanéén voor de gasten uit Beek. Goed keeperswerk en een uitstekende teammentaliteit sleepten er ons door. Zo goed zelfs, dat wij op voorsprong kwamen. Raymond ontfutselde op onze eigen helft de bal van de tegestander. Hij speelde meteen de bal diep op Martijn, hij sprintte richting het doel van 't Peeske. De keepert kwam eruit, werd omspeelt door Kippie, vervolgens dribbelde hij naar het doel en durfde niet te schieten met zijn chocoladebeen. Uiteindelijk kwam daar de mogelijkheid om koelbloedig te zijn. De bal lag voor zijn rechter en vervolgens liet hij het net bollen. 2-1! Een keurige actie van onze voormalige keeper; hij laat zien als velsdpeler ook enorm van waarde te zijn.
Kwam deze stand nog in gevaar? Nauwelijks omdat de "Teamgeist" echt enorm was en wij wilden winnen van 't Peeske 2, aangevuld met vier gastspelers van hun vlaggenschip.
Al met al kunnen wij terugkijken op een goede eerste seizoenshelft.
Acht wedstrijden gespeeld, 4 gewonnen, 1 gelijk en 3 verloren; 13 punten en doelsaldo 22-24.

Rest mij om een ieder een GEZOND EN SPORTIEF 2022 toe te wensen.

Neet te vulle oliebollen etten en kallum an met de tarweshakes.