Mannen beker reserve zondag poulefase Groep 1 59

7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag, 11-09-2022, KB 2 - Doetinchem 2  2 - 2  (1-1) Beker.

Vandaag de eerste wedstrijd voor de beker en wel tegen een oude bekende, Doetinchem 2.
Na een niet zo'n geweldige oefencampagne, verlies tegen de club met een geurtje (2-3) en Basteom (2-6) wisten we dus niet goed wat we konden verwachten.
Nadat we een minuut stilte hadden gehouden ter nagedachtenis aan Laurens Ankersmit, togen wij fel ter strijde nadat dhr. Scheffer de wedstrijd in gang had laten zetten. Doetinchem 2 leek in het geheel niet meer op het Doetinchem 2 waartegen wij vorig seizoen tweemaal het onderspit dolven/delfden; veel mix van routine en jeugd, maakten van het geheel, een fris elftal.
In minuut 31 kwamen de gasten op voorsprong, een prachtige pass van achteruit werd door hun spits op de juiste waarde geschat en oog in oog met Wiebe miste hij niet, 0-1. En dan sta je dus weer achter. Het had zomaar in minuut 18 ook gewoon 1-0 kunnen staan, Niek knalde fraai de bal naar de verre bovenhoek maar de keeper van Doetinchem 2 bleek niet voor niets losgeweekt te zijn bij de paarsblauwe formatie uit Doesburg , de club waar Abraham de mosterd haalt.
Toch kwamen wij verdiend op 1-1 middels Bjorn. Hij taxeerde de assist van Niek goed op waarde in en schoot gortdroog, vanaf randje 16, binnen.
Verder veranderde er tot aan de rust, nauwelijks iets aan het spelbeeld.
In de tweede helft togen wij weer aanvallend ten strijde en wilden de 2-1 maken. Doetinchem werd onder druk gezet en de kansen kwamen er. Maar pech, niet scherp of de eerder genoemde keepert waren of vormden een sta-in-de-weg. En zoals altijd blijkt dan de gouden uitspraak weer bewaarheid te worden, scoor jezelf niet dan doet de tegenstander het wel.
Hun draaikont op het middenveld kwam knap vrij bij de zestien meter, kapte als een bekwame boswachter onze verdedigers uit, en liet.een heerlijke bal vanaf zijn schoen vertrekken, 1-2 met nog een kleine 10 minuten te spelen. Torjäger Tijmen werd naar het front gestuurd en zowaar had hij weer zijn neusje voor de goal. Raymond gaf hem een prachtige bal en Tijmen tikte keurig de 2-2 binnen met zijn Kwattabeen. Hiervoor hadden we eigenlijk al dienen te scoren maar ja, eerder in het verslag repte ik al over een sta-in-de-weg. We bleven nu echter wel scherp en geducht voor de tegenstoten van de Wapendragers uit het Durkumse.

IJs en weder dienende wacht ons DONDERDAG 15-09 SVBV 2 uit Barchem.