Eerste gelijke spel van het seizoen. - Keijenburgse Boys

Eerste gelijke spel van het seizoen.

Keijenburgse Boys 2 (zon)

4 - 4

FC Winterswijk 4 (zon)

21'
... (intikker)
37'
... (schot)
41'
Assist: Roy Goossens
47'
Bjorn Lieverdink (intikker)
73'
75'
... (intikker)
Niek Ankersmit (vrije trap)
77'
85'
... (schot)

Competitie

4e klasse 04

Datum

30 april 2023 10:00

Scheidsrechter

B.A.M. Lurvink

Accommodatie

Sportpark Keijenburgse Boys
Pastoor Thuisstraat 21
7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag 30-04-2023  KB 2 - Winterswijk 4   4 - 4   (1-2)

Op een zonovergoten zondag speelden wij de thuiswedstrijd tegen Winterswijk 4. Waar wij destijds in en tegen Winterswijk 4 volkomen kansloos waren daar waren wij vandaag zeker niet de minderen en hadden, wij eigenlijk de winst verdiend.
Versterkt door spelers van KB 3 , KB 4 en O19 togen wij vanaf minuut 1 ten strijde in een 4-4-2 opstelling. Scheidsrechter Lurvink leidde het geheel in goede banen, waarvoor een terecht compliment op zijn plaats is. Ook wijzelf behoren ons een compliment te geven omdat er gedurfd en passioneel voetbal werd gespeeld. Doordekken over het gehele veld en geen ontzag voor de tegenstander. Hoelang konden wij dit vasthouden was natuurlijk de vraag. Tot aan de 21e minuut luidt hierop het antwoord. Eerst was het Thijs die werkelijk fenomenaal redde op een kiezelhard schot, van dichtbij ingeschoten, maar in de rebound, amper 20 seconden later wordt de bal dan toch binnen getikt, 0-1. Waar je dan bang bent dat de koppies gaan hangen was het ditmaal andersom, we bleven pressen en goed voetballen. De keepert van Winterswijk had zijn handen vol en kreeg ze warm aan schoten van onze zijde. Maar zoals vaker dit seizoen wilde de bal er vooralsnog niet in voor ons.
Dat volgt er in minuut 37 een aanval van de goud/zwarten. Hun speler wordt ten val gebracht op de rand van de zestien meter. De vrije trap wordt ingespeeld op hun spits, deze kaatst de bal terug naar een inkomende speler en vervolgens wordt de bal kie-zel-hard binnen geramd, 0-2.
In de aftrap hierop houden wij balbezit en gaan een mooie aanval opzetten; Roy krijgt de bal op 25 meter van het doel en met buitenknat rechts bezorgt hij de bal in de loop van Niek, boem een schot en de 1-2 is het gevolg.
De wedstrijd gaat met deze stand de rust in. Onze coach voert drie wissels door en gaat met Niek op de 10 spelen. In minuut 47 besluit Jelmer om de bal vanaf randje 16-meter op goal te schieten en dat de bal dan ook doel treft betekent de 2-2.
Het spel blijft op en neer golven en het is Ozzie die, in minuut 73, ons naar de voorsprong puntert. Als een ware John Guidetti, destijds de 4-2 tegen het Amsterdamse elitekorps, puntert hij de bal van onder zijn lichaam binnen. Hijzelf en wij zijn in lichte vorm van extase want op voorsprong tegen Winterswijk,en zo lang geleden, dat het ons gebeurde. Maar in minuut 75 staan we weer met beide voeten "back on earth", de bal wordt van rechts voorgegeven en de meegelopen speler tikt boelkloedig de 3-3 tegen de touwen. Wederom rechten wij onze rug, excuus aan de coach voor deze woordspeling, en we trekken weer braaf ten strijde. Niek plaatst de verkregen vrije trap, in minuut 77, keurig achter de verbouwereerde keepert van goud/zwart.. Daar waar wij dan stiekem een beetje rekening meehouden, een driepunter, wordt dan niet bewaarheid. In minuut 85 wordt een corner genomen door de gasten, de bal komt bij hun captain op de rand van de zestien; hij schiet, met zijn Sjakie van de chocoladefabriekbeen binnen, binnenkant paal. 4-4!! Wat een wedstrijd voor de supporters die er waren.
Dat er dan na 90 minuten wordt afgefloten bij deze stand is voor ons zowel een tegenvaller als een meevaller.. Een compliment voor de scheids nogmaals, erg goed gefloten en voor de gasten uut het Winterswiekse, wat een sportieve ploeg om tegen de spelen.
Door deze 4-4 hebben wij de dubbele cijfers bereikt op de ranglijst, nl 10.
Nogmaals dank aan de spelers van KB 3, KB4 en de  O19 voor het meespelen.

Volgende week zondag wacht ons Doetinchem 3 om 10.30 op sportpark de Bezelhorst.

Mogen wij u dan weer begroeten aan of naast de lijn?
Tot lees', tot zondag.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!