Ongelukkige nederlaag. - Keijenburgse Boys

Ongelukkige nederlaag.

vv Montferland 2 (zon)

2 - 1

Keijenburgse Boys 2 (zon)

... (schot)
26'
35'
... (schot)
90'

Competitie

4e klasse 04

Datum

5 maart 2023 12:15

Scheidsrechter

W. van Bree

Accommodatie

Sportpark Padevoort (Zeddam)
Vinkwijk 6
7038EM
ZEDDAM
tel. 0314-651192

Zondag, 05-03-2023, Montferland 2 - KB2   2 - 1   (1-1)

Op deze koude zondagmorgen togen wij ten strijde tegen de fusieclub Montferland, voortgekomen uit Zeddam en St. Joris.
Officiele aanvangstijd was 12.15 maar werd, door een tekort aan kleedruimte, 12.25.
Ons team was behoorlijk gehavend, zoals wel vaker, en we vonden 5 spelers van KB 4 bereid om met ons mee te spelen deze middag.
Wat bracht het ons?
Veel chagrijn en commotie.
Omdat?,zult u vragen.
Het antwoord is kort en bondig, niet gekregen waar we recht op hadden dus minimaal één punt. Ook veel geschop van hun zijde en fysiek deelden ze ook behoorlijk uit.
Dus dit is een leermoment voor sommige van ons, let wel, ik zit hier niet om dit te stimuleren dan wel te promoten, maar soms missen we dit extra gogme.
Terug naar de wedstrijd.

Nadat we behoorlijk onder druk waren komen te staan en Thijs zijn vakmanschap ten toon had gespreid, beten wij uiteindelijk ook van ons af. We werden beter en sterker maar zoals wel vaker dit seizoen vergeten we gewoon te scoren. En zoals wel vaker scoort dan ook de tegenstander.
Uit een ordinaire counter scoorden zij, Face kwam in een 1 tegen 1 duel en deed juist wat hij niet moest doen nl, het duel aangaan. Gewoon de bal buiten schoppen was voldoende geweest. De aanvaller had vrij baan naar het doel en met een heerlijke en droge knal kwam dus de 1-0 op het scorebord.
Waren wij hierdoor uit het veld geslagen? Nee, dit waren wij niet. Er ging gewoon een schepje bij bovenop en uit een corner, getrapt door Niek, was het Jibbe die ons deed juichen. Een heerlijke kopbal en, tegendraads, feilloos binnengekopt, 1-1. De wedstrijd bleef in ons voordeel maar de stand veranderde niet dus, en met 1-1 brak de rust aan.

Hetzelfde beeld werd ten toon gespreid in helft 2. Wij waren de bovenliggende partij en zochten steeds vaker de aanval. Uiteindelijk kwam Niek vrij binnen de zestien meter. Maar dan......hij wordt in een waza-ari naar de grond gewerkt, oh wacht, een ippon eigenlijk want hij landde op zijn rug. Dan wacht je op de fluit van de scheids voor een TERECHTE penalty maar wat doet deze parlevinker? Juist, niets. Het bleef bij een rollende beweging met zijn handen, lach-wek-kend wat deze man hierna ook liet zien. Het spel ontaarde heel langzaam in een verdedelde schoppartij, over en weer werd er getikt, geschopt en zelfs geslagen. Vaak door dezelfde spelers, maar de scheids liet het bij óf een vermaning óf hij deed het af met een vrije trap ipv een gele of rode kaart te trekken.
Zo breekt langzaam één van de laatste minuten aan en dan gebeurt het wat we niet meer hadden verwacht of gehoopt.
Thijs trapt uit, schampt de bal, Desley wil verlengen maar schampt de bal ook, hun rechtsbuiten opent over de hele en de meegelopen buitenspeler schiet beheerst binnen, 2-1.
En dan sta je met een 'drop an de neuze".
Hoe kloten dit ook is, het vizier moet en gaat op komende zondag. Dan wacht ons wederom een fusieclub, Winterswijk 4. (ontstaan uit S.K.V.W., Winterswijk en W.V.C.)

Zondag 12-03-2023:
Sportpark aan de pastoor Thuisstraat,
Keijenburgse Boys 2 - Winterswijk 4
Aanvang: 10.00 uur
Aanwezig: 9.00 uur.

Mogen we u dan weer begroeten aan of naast de lijn?

Tot lees', tot zondag.

Een hartelijk dank aan de gastspelers voor deze wedstrijd: Jelme, Jibbe, John, Sil en Tim van KB 4 en Thijs van de O19.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!