Maandagsdijk 1 A
7244NR
BARCHEM
tel. 0573-441611

Met een ietwat gehavende selectie reizen wij af naar het zonnige Barchem. (nadat een aantal mensen uit bed gehaald moesten worden…) Vandaag de topper tegen nummer 3 Barchem. Onderweg eerst met een aantal man de toerisctische route gepakt waarbij er voornamelijk één winnaar was. De wasstraatbranche. Een aantal auto’s besloot een stukje off road te pakken en dit leidde tot modderfonteinen van enkele meters hoog. Eenmaal aangekomen schrokken wij toch wel een beetje van de staat van het veld (niet dat dit bij ons veel beter is 😊)

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Boon. Waarom ik u dit vertel? Nou dat hoort u zo…

We begonnen sterk en zetten Barchem direct onder druk. Al na twee minuten zet Thomas ons op een 0-1 voorsprong. Vervolgens missen wij een aantal kansen op rij. Een beetje pech, onkunde en een redelijk goede keeper voorkomen meer doelpunten. SVBV probeert ons met lange ballen in de problemen te brengen, maar ons grootste probleem vandaag blijkt toch de scheidsrechter. De beste man floot werkelijk nergens voor. Het leek echt alsof wij in een aflevering van bananensplit terecht waren gekomen. Overtreding op overtreding. De een nog lomper dan de ander. Na 11 minuten besloot de beste man wel te fluiten nadat Youri besloot om de Barchemse spits met een judoworp naar het gras tre werken, strafschop dus. Deze werd keurig binnengeschoten ondanks het fit dat Jordy in de goede hoek zat.

Gaan de kopjes dan hangen bij KBB5, nee natuurlijk niet! Direct uit de aftrap creëren we weer een aantal kansen en na 2 minuten is het alweer raak. De verder prima keepende sluitpost raakt even in de war na een lange bal en Harm is er als de kippen bij om binnen te tikken: 1-2. De laatste 30 minuten van de eerste helft verandert het spelbeeld nauwelijks. Wij zijn gevaarlijk en de scheids nog gevaarlijker. JW Boontje werd vanaf de zijkant nauwlettend in de gaten gehouden door de rapporteur van de KNVB. Laten we zeggen dat hij er alles aan deed op zijn papiertje niet te halen. Harde overtredingen werden genegeerd en als onze tegenstander niet zo sportief was geweest was deze wedstrijd  volledig uit de hand gelopen. Boontje mist zowel in de eerste als tweede helft een handsbal waarbij de bal uit het doel wordt geslagen door een speler van SVBV en neemt spelers van beide clubs niet in bescherming. In de rust geeft Thijme de mannen dan ook het advies om nergens meer op te reageren. De beslissing gaat niet veranderen en zo voorkom je nog meer gedoe.

In de tweede helft gaan wij vrolijk verder met kansen creëren. Het is wat slordiger dan de eerste helft, maar echt in de problemen komen we niet meer. Het hoogtepunt van de middag moest echter nog komen. In de 63e minuut maakt Jesse, na een uitstekende aanval over veel schijven en een kaats met Mark Boerstal de bevrijdende 1-3.  Wij hebben er alles aan gedaan om Boontje zijn verdiende loontje te geven door zelf gewoon die punten te pakken, want hoe slecht de scheidsrechter dan ook mag zijn. Als je zelf goed speelt vallen de doelpunten vanzelf.  SVBV bleek voor het overgrote deel een leuke en sportieve tegenstander. Toen de nederlaag onvermijdelijk bleek. Waren er toch wat nare trekjes die de overhand namen. Alle begrip voor de frustratie, maar schelden met het welbekende K-woord naar jezelf of tegenstanders is niet nodig. Wij zijn ook niet heilig, maar zeker in het weekend waarin OneLove centraal staat doen wij ook een duit in het zakje. Onze aanvoerder draagt niet voor niets al het hele seizoen de OneLove band!

Een heerlijke overwinning op een concurrent! Mark en Danny heel erg bedankt voor het meedoen! Volgende week spelen wij om 12.00 thuis tegen hekkensluiter Witkampers. Nog 7 wedstrijden te gaan en wij hebben alles in eigen hand. Oppassen voor de potentiële bananenschillen en hopelijk behouden wij onze koppositie tot de prijzen worden verdeeld.

Hopelijk tot ziens langs de lijn zondag!