7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Na een aantal voetballoze weken in verband met het Hollandse pleurisweer mogen wij Tweede Paasdag aantreden tegen Basteom 4.

Basteom heeft na de winterstop toch de nodige punten gepakt, waaronder 3 tegen concurrent Pax 9. Wij waren dus zeker op onze hoede. Gezien hun instagram account zijn ze namelijk nog ongeslagen dit seizoen, of komt dit omdat ze alleen posten wanneer ze winnen/gelijkspelen?

Na een uitgebreide warming-up blies scheidsrechter Gerrit Scheffer voor het begin van de wedstrijd. Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat wij het spel moesten maken. Basteom probeerde wel druk te zetten, maar verder dan een scheldkannonade van Desley, die zijn tegenstander dusdanig intimideerde, dat hij na de tweede poging om op diens voeten te gaan staan, de rest van de wedstrijd niet meer binnen 5 meter van Desley durfde te komen. Na een rommelige fase met veel kansen en voorzetten, een corner die tegen de paal aan waaide en een voorzet of 20 was het eindelijk raak.  Emillio gaf de bal strak voor en Youri was er als de kippen bij op raak te prikken: 1-0.
Vervolgens was de aftrap van Basteom nog niet genomen of Milan besluit de bal over de verdediging van Basteom heen te gooien. De verdedigers van Basteom besloten te kijken of de zon nog door ging breken deze dag. Of ze waren op zoek naar paaseieren, want Youri liep eenvoudig door en schoof beheerst binnen: 2-0. De eerste helft kabbelde vervolgens beetje voort. Wat speldenprikjes van ons hier en daar, maar echt gevaarlijk werden wij niet meer. Totdat Harm net voor rust besloot om de bal maar eens richting doel te peren: 3-0.

De tweede helft was eigenlijk een Ctrl C + Ctrl V van de eerste. Wij domineren, Basteom stelt hier weinig tot niets tegenover. Via twee goals van Coco (Teun C) breidden wij de score in de tweede helft nog uit tot 5-0. Een relatief simpele zege op een tegenvallend Basteom. Hopelijk kunnen we het op Super Sunday 14 mei weer laten zien in Steenderen!

Milan en Desley dank voor jullie inzet!

Weer drie heerlijke punten richting ons ultieme doel. Zondag spelen wij om 12.00 opnieuw thuis tegen Vorden. De uitwedstrijd in januari eindigde in een zwaarbevochten 1-1. Hopelijk zien wij jullie zondag weer langs de lijn!