Datum

14 september 2014 11:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond om 11.30 uur onze eerste competitiewedstrijd op het programma. Dit seizoen spelen wij gelukkig weer een hele competitie en zien wij onze tegenstanders zowel uit als thuis. Afgelopen seizoenen speelden we altijd een halve competitie, maar daar is nu eindelijk verandering in gekomen.

Vandaag treffen we de dames van DVC uit Didam. Bij DVC hebben ze meerdere damesteams en deze zijn ons niet geheel onbekend. Wel is het altijd afwachten hoe zo’n eerste wedstrijd gaat natuurlijk. De afgelopen weken hebben we samen met Dames 2 enkele bekerwedstrijden gespeeld en zijn we al enige weken aan het trainen.

Helaas missen wij onze keepster Anneke nog i.v.m. een blessure maar konden we vandaag de licht geblesseerde Lisanne onder de lat zetten. Ook was Joyce vandaag niet inzetbaar.

We begonnen met goede moed aan deze wedstrijd en waren vastberaden om een mooi resultaat neer te zetten vandaag. In de eerste minuut van de wedstrijd hadden we de score al open kunnen breken maar Sanne schoot recht op de keeper i.p.v. rustig een hoek uit te kiezen. Een beginnersfoutje in het begin van de wedstrijd aan het begin van het seizoen zullen we maar zeggen :)

Al snel bleek dat wij vrij veel ruimte kregen waardoor Esri als voorstopper vaak mee op kon komen. Zo ontstond er meer druk op de verdediging van DVC. Dit resulteerde dan ook in de 25e minuut in een doelpunt van Esri zelf. Anouk bracht de bal op de rand van het 16 metergebied en Esri bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit!

Keer op keer kwamen wij gevaarlijk voor het doel en wisten de dames van DVC niet hoe ze ons moesten stoppen. Vooral het samenspel tussen Esri en onze mid-mid Karlijn bracht veel verwarring bij DVC. In de 32e minuut wist ook Karlijn op mooie wijze het net te laten trillen, 0-2.

Op de momenten dat DVC voor dreiging zorgde hield onze stand-in keeper Lisanne ons op de been met katachtige reddingen. Samen met onze sterke verdediging was er voor DVC geen doorkomen aan. Elles is na haar blessure gelukkig weer helemaal terug en staat op haar oude plekje, rechts-back, volledig op haar plaats. Ook Elcke speelde vandaag een puike wedstrijd. Verschillende dames van DVC hebben vandaag tegenover haar gestaan maar er was er geen één die haar voorbij kwam. We kunnen dus rustig zeggen dat wij op alle vlakken onze selectie aardig op orde hebben!

Voor ons was het na een half uur spelen noodzaak om de score verder uit te breiden. Dit hebben wij in het laatste kwartier voor de rust dan ook gedaan met nog 2 doelpunten. Onze beide spitsen Liz en Sanne wisten zich na mooie aanvallen vrij te spelen en af te ronden. Zo gingen we met een 0-4 voorsprong de rust in.

Joost was tevreden met het vertoonde spel en gaf aan dat hij na 10 minuten in de tweede helft onze enige wissel door zou voeren. De altijd hardwerkende Esther kreeg dan haar verdiende rust om haar kuiten te ontzien. Roos Bergervoet, momenteel spelend bij de jeugd in de C1, kwam ons vandaag versterken en bleek daadwerkelijk een waardige versterking.

In de tweede helft kregen wij nog meer ruimte en kwam er nauwelijks druk van onze tegenstander. Dit resulteerde in een saaie tweede helft voor Lisanne. Meer dan terug speelballen kreeg ze niet.

Invalster Roos was nog fris en fruitig en liet zich zien en horen. In de 80e minuut speelde zij zich prachtig vrij en schoot hard op doel. Haar inzet werd gestopt maar de rebound werd door Amanda benut. Onze laatste man Amanda weet ieder seizoen toch haar doelpuntjes mee te pakken, zo ook vandaag weer.

Bij de dames van DVC gingen de koppies hangen en dit gaf ons de ruimte om in de laatste 10 minuten de score uit te breiden in maar liefst 0-8. Marissa greep binnen vijf minuten haar kans om tweemaal te scoren. In de blessuretijd bracht Sanne de eindstand op 0-8 en hiermee waren onze eerste 3 punten een feit.

Iedereen had lekker gevoetbald, we wisten elkaar ‘lekker te vinden’ en dit geeft zeker vertrouwen voor de rest van het seizoen. Een uitslag van dit formaat moet onze concurrenten ook wel afschrikken!

Volgende week staan we eindelijk weer om 11.30 uur op onze eigen velden tegen de fusieclub die is ontstaan met de samenvoeging van voetbalclubs Baakse Boys en SV Steenderen, SV Basteom. Graag tot dan!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!