Giel Goossens (penalty)

Mannen zondag, 1, 4e klasse C

14 september 2014 14:30

Hoebink, E.B.J.

Na vorige week het eerste punt te hebben gepakt in de uitwedstrijd bij MEC stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Zelhem was de tegenstander. De boys begonnen fel aan de wedstrijd en wisten de tegenstander vroeg vast te zetten. Dit leverde al vroeg in de wedstrijd de eerste mogelijkheid op. Na een goede combinatie over de as van het veld kwam de bal via Raymond bij Thom terecht. Hij speelde zich goed vrij op de rand van de 16 waarna hij kon aanleggen voor een schot. De keeper kon redding brengen.

Niet veel later dribbelde Jaap het middenveld in, hij speelde Tom in die met een goede steekpass Thom alleen voor de keeper zette. Oog in oog met de keeper liet de afronding te wensen over en kon de Zelhem keeper redding brengen.

Na een halfuur spelen was er de eerste hachelijke situatie voor de goal van de Boys. Slordig balverlies op het middenveld leidde de aanval van Zelhem in. Goed ingrijpen van de verdediging voorkwam de eerste doelpoging van Zelhem.

De rest van de eerste helft leverde geen noemenswaardige kansen op voor beide teams. Ook in de tweede helft hadden de boys het betere van het spel. Na 10 minuten spelen draaide Martin in het zestienmeter gebied behendig weg bij twee tegenstanders. Zijn schot kwam bij een Zelhem verdediger tegen de hand waarna de scheidsrechter een penalty gaf. Deze werd beheerst binnengeschoten door Giel.

Meteen uit de aftrap wist Thom de bal te onderscheppen en kon hij richting het Zelhemse doel. Zijn schot werd gekeerd door de keeper. In de rebound kwam Tom net te laat.

Met nog ongeveer 10 minuten te spelen kregen de boys een vrije trap aan de linkerkant van het veld die door Tom werd genomen. De keeper kon de bal niet klemmen. Giel reageerde attent en had de bal voor het binnenschieten. De keeper probeerde dit te voorkomen en trok Giel naar de grond: Een rode kaart voor de keeper en opnieuw een penalty. Ook deze schoot Giel goed binnen.

Vanaf toen liet Zelhem het lopen en werd het nog 3-0. Thijs, inmiddels ingevallen voor Tom, passeerde knap zijn tegenstander aan de linkerkant van het veld. Met strakke voorzet wist hij Thom te bereiken die de bal eenvoudig in het doel wist te koppen. Dit was tevens de eindstand.

Al met al een goede wedstrijd en een verdiende overwinning. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Vios Beltrum op het programma.