Scheidsrechter

J. Overbeek

Accommodatie

Onbekend

Vandaag onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Gelijk een waardige tegenstander, namelijk de dames van Basteom. Een bekend team voor ons, zowel in de beker als vorig seizoen in de competitie hebben we tegenover elkaar gestaan.

Een fysiek sterk team die vaak vanuit de lange bal de voorhoede weet te bereiken en hierna gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. We waren dus voorbereid en na de 0-8 overwinning van vorige week zat het wel goed met ons zelfvertrouwen.

Riyan stond vandaag bij ons onder de lat aangezien Anneke nog geblesseerd is. Gelukkig kon Joyce wel weer mee doen en kwamen Denise ons versterken.
Helaas begon Liz niet fit aan de wedstrijd en viel ze na 5 minuten uit, dit deed ze dan wel in stijl. In de 4e minuut wist Karlijn op het middenveld een schot van Basteom te blokken en Sanne kon de bal oppikken. Liz liep precies op het juiste moment en na een steekbal speelde ze de keeper uit en schoot de 1-0 in het netje. Een zeer goed begin van onze zijde maar helaas kon Liz de wedstrijd niet uitspelen. Esri kwam voor haar het veld in en Marissa schoof door naar de voorhoede.

Het bleek meteen dat Marissa aan de linkerkant op haar plek stond, er kwam veel dreiging vanuit. Basteom had veel moeite om ons te verdedigen en op de momenten dat zij gevaarlijk konden worden stond onze verdediging prima. Er werden mooie aanvallen opgezet en ons tikwerk werd steeds beter. In de 17e minuut werd Marissa beloond voor haar harde werken. Na goed druk zetten op de rechtsback van Basteom veroverde ze de bal en schoot deze op prachtige wijze binnen. Nog geen 10 minuten later was Marissa weer de gevierde vrouw want na een mooie pass van Karlijn kon Marissa gemakkelijk binnen schieten.

Na 30 minuten spelen stonden we dus al 3-0 voor, dit is ons tegen Basteom nog nooit gelukt! De dames van Basteom werden steeds verder teruggedrongen in hun eigen strafschopgebied en moest diverse aanvallen van ons afslaan.

Helaas kregen wij net voor rust nog een blessure te verwerken. Juist Marissa die deze wedstrijd al meerdere malen belangrijk was, kwam verkeerd terecht en ondervond meteen erg last van haar knie. Nu is Marissa wel wat gewend aan haar knie maar kon helaas niet verder spelen.

Na de rust kwamen wij opnieuw feller uit de startblokken dan de dames van Basteom. In de 47e minuut leverde dit meteen al een treffer op. Van achteruit werd er een prima aanval opgebouwd die uiteindelijk via een mooie pass bij Sanne terecht kwam. Esri, onze gelegenheids linksbuiten, liep goed mee en kreeg de bal op juiste snelheid mee waardoor ze aan kon halen voor de 4-0.

Alhoewel de koppies bij de dames van Basteom steeds meer gingen hangen bleven ze wel vechten voor dat ene doelpunt. In de 55e minuut kregen ze dan ook de kans om zelf te scoren maar de inzet werd van dichtbij knap gekeerd door Riyan.

In de snelle omschakeling bracht Elcke vanaf de middenlijn de bal richting de voorhoede. Door het snelle oplopen van Basteom werd vaak de vlag in de lucht gestoken voor buitenspel maar deze keer liepen Elles en Amanda goed door. Een aanval opgezet door de achterhoede en ook bijna helemaal afgemaakt door de achterhoede ware het niet dat Elles alleen op de keeper afliep en de bal afgaf aan Amanda. Wederom de vlag in de lucht, buitenspel!

Keer op keer kregen we alle ruimte om de bal rustig rond te tikken alleen brak de vermoeidheid op. Sommige ballen werden slordig ingespeeld en het lukte niet meer om de volledige 100% te geven.

Toch viel in de 70e minuut nog de 5-0. Toen de keepster van Basteom op miraculeuze wijze terecht kwam en de bal los liet was Esri er als de kippen bij. De keepster moest hierna wel met de brancard van het veld af, dit gaf ons de tijd om even water te drinken, bij te tanken en het spel 'stand in de bal en de bal is voor...' te spelen :)

De wedstrijd was nu wel gespeeld. Iedereen had de knollen op en de cijfers op het scorebord waren voor ons voldoende. Normaal gesproken is het na 70 minuten gedaan met de kuiten van Esther maar deze wedstrijd ging ze er vol tegen aan en pikte ze in de 80e minuut haar goaltje nog even mee. 6-0!

In de 88e minuut herpakte Basteom zich, uiteraard veel te laat, en schoten ze de 6-1 binnen. Toch nog een goal voor Basteom. Uiteraard werd hier onze stemming niet slechter van en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren we allemaal moe maar voldaan en super blij met deze riante overwinning!

Een verdiende overwinning met voldoende zaken om op te kunnen voortborduren, maar ook meer dan genoeg aandachtspunten om aan te werken.

Riyan en Denise bedankt voor jullie inzet!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!