4 - 4

Keijenburgse Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

26 oktober 2014 11:45

Afgelopen week hebben Gerard en Joost alles op alles gezet om zowel voor Dames 1 als Dames 2 een compleet team te krijgen. Door blessures en vakanties zijn nog niet alle spelers wedstrijdfit en was dit dus een moeilijke opgave voor beide heren. Gelukkig zijn de meiden uit de jeugd bereid om ons te helpen en zo ging vandaag Pien Korenblik met ons mee.

Om 10.45 uur, lekker op tijd, zaten we met z’n allen in de nieuwe balzaal/kantine van MVR. Even rustig voorbereiden in de kantine om vervolgens de boombox in de kleedkamer aan te slingeren voor de optimale wedstrijdvoorbereiding.

MVR, voor ons een vrij onbekende tegenstander. Wel een tegenstander die in onze competitie direct indruk heeft gemaakt. Zeker een tegenstander van formaat dus! Uiteraard gaan we uit van onze eigen kwaliteiten, de kern van onze ploeg speelt alweer vele jaren samen dus we kunnen wel spreken van een hecht collectief. Wel blijft het erg vervelend dat we iedere week zoveel moeite moeten doen om 11 dames compleet te krijgen. Vandaag hadden we er precies 11 dus iedereen wist wat er van haar verwacht werd.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten bij vlagen uitstekend veldspel zien. In de 7e minuut resulteerde dit al in de 0-1. Liz veroverde op de achterlijn de bal en wist vervolgens 2 verdedigers uit te kappen en fraai de 0-1 binnen te schieten. Dit voelde goed! Nu de score verder uitbouwen.
Van achteruit werd er rustig opgebouwd en gelegenheidskeeper Iglos coachte goed mee. Amanda, onze voorstopper, kon geregeld mee op komen en voor extra dreiging zorgen. Ook Lisanne en Karlijn wisten elkaar lekker te vinden en hierdoor werden er mooie aanvallen opgezet. In de 17e minuut kon MVR weer aan de aftrap verschijnen want Sanne wist de 0-2 binnen te tikken. Een aanval uit een boekje…Keepster Iglos rolde de bal op Elles, Elles speelde Amanda in en Amanda wist met een strakke bal Liz te bereiken. Liz draaide weg van haar tegenstander en gaf een mooie steekpass op Sanne waardoor het binnen schieten van de 0-2 eenvoudig was.

Aan alles was te zien en te voelen dat wij vandaag de betere ploeg waren en we hadden de controle over de wedstrijd. Joost coachte ons vanaf de dug-out, Gerco stond langs de lijn te vlaggen en we hadden zelfs support van 2 dames van sv Kilder.

Dat MVR een fris, snel en jong team is bleek volledig waar te zijn en wanneer ze in de aanval waren was het ook telkens gevaarlijk. Gelukkig kon Elcke met haar snelheid veel gevaar vermijden maar 10 minuten na de 0-2 viel het tegendoelpunt.

Voor MVR een flinke opsteker maar dit was maar van korte duur. Nog geen 3 minuten later maakte Karlijn een pracht doelpunt! Van achteruit werd de bal goed rond gespeeld en Karlijn kreeg alle ruimte op het middenveld. Aangezien alle ballen rond de 16 meter van Joost op doel moeten twijfelde Karlijn geen moment. Ze schoot (wel van zo’n 20 meter) prachtig raak in de rechterbovenhoek 3-1. Knap werk!

Tijdens de rust waren we niet overmoedig, integendeel, de voorsprong gaf ons vertrouwen en het had ons vleugels moeten geven. Joost vond inderdaad dat er goed gevoetbald werd alleen zouden we dit niet 90 minuten vol houden.

Dit bleek inderdaad waar te zijn. We speelde een volledig andere tweede helft waarin er in het begin nog wel mogelijkheden voor ons waren. Sanne kon in de 67e minuut namelijk nog tekenen voor de 1-4. Na een mooie actie van Pien, die overigens vandaag een puike partij speelde, kon Sanne met een puntertje het net aan het trillen krijgen.

Het venijn zat helaas in de staart van de wedstrijd. Met enkele frisse wissels rook MVR na het binnen schieten van de 2-4 bloed. In de 75e viel de 2-4, in de 79e minuut de 3-4. Helaas waren wij niet bij machte om dit geweld tegen te gaan en toen in de 85e minuut ook de gelijkmaker nog viel waren ‘alle hens aan dek’. Het enige lichtpuntje in de slotfase was dat we de stand op 4-4 konden houden zodat we er in ieder geval nog wel een verdiend punt uit konden slepen.

Na de wedstrijd waren we allemaal teleurgesteld aangezien we een 1-4 voorsprong hadden weg gegeven. Een wedstrijd duurt nu eenmaal altijd tweemaal 45 minuten en dat was voor ons vandaag iets te veel.

Toch kunnen we terug kijken op een goede generale voor de aankomende wedstrijden!