Vosseveld 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse C

26 oktober 2014 14:30

Eenink, G.

Vandaag staat de wedstrijd tegen Vosseveld op het programma. Vosseveld is, net als de vorige tegenstander Marienveld, gepromoveerd naar de vierde klasse. Vosseveld kent een moeilijke competitiestart met slechts twee punten uit de eerste zes wedstrijden. Gezien de stand op de ranglijst is het zaak om de drie punten vandaag in Keijenborg te houden.

De boys beginnen fel aan de wedstrijd wat al na 2 minuten tot het eerste doelgevaar leidt. Giel wordt op zo’n 20 meter van het doel neergehaald. De toegekende vrijetrap schiet Tom goed in maar de keeper van Vosseveld kan redding brengen.

Na een klein kwartier spelen komen de boys op een verdiende voorsprong. Raymond weet Thom met een goede steekpass door het centrum te bereiken. Thom neemt de bal goed mee en schuift deze beheerst langs de keeper in de lange hoek, 1-0.

Ook de volgende mogelijkheid is voor de thuisploeg. Tom komt door op recht en weet met een diepe voorzet Giel te bereiken die vrij staat bij de tweede paal. Giel kan de bal controleren maar schiet vervolgens net voorlangs. Kort daarop valt de 2-0 wel. Met een steekpass stuurt Martin Tim diep die de achterlijn weet te halen. Tim zet de bal strak en laag voor. Thom staat goed gepositioneerd voor het doel en kan met zijn tweede doelpunt van de middag de voorsprong verdubbelen.

De eerste serieuze mogelijk voor Vosseveld is na een halfuur spelen. De spits van Vosseveld kan een diepe uittrap van de keeper controleren en wegdraaien bij de verdediging. Vanaf de 16 meter legt hij aan voor een schot waarna Michael voor het eerst handelend moet optreden.

Vijf minuten voor rust zet Giel Tim met een goede steekpass alleen voor de keeper. Oog in oog met de keeper faalt Tim niet en weet hij met zijn eerste treffer van het seizoen de boys op een 3-0 voorsprong te zetten. Dit is tevens de ruststand.

Direct na rust komen de boys goed weg als de rechtsbuiten van Vosseveld gevaarlijk doorkomt. Hij weet met zijn voorzet de mee opgekomen spits niet te bereiken waardoor de kans verkeken is.

Na een uur spelen komt Vosseveld wel terug tot 3-1. Michael kan in eerste instantie nog redding brengen op een vrijetrap. In de rebound is hij echter kansloos en kan de spits eenvoudig binnenschieten.

Tien minuten later valt een diepe val achter de verdediging van Vosseveld. Thom is eerder bij de bal dan de keeper maar wordt naar de zijkant gedreven. In de daaropvolgende actie probeert Thom de keeper te passeren. De keeper voorkomt dit met een handsbal. Hiermee wordt de boys een open kan ontnomen. De toegekende vrijetrap levert geen gevaar op.

In de slotminuut zet Roy, ingevallen voor Tom, de 4-1 op het scorebord. Sil, in de rust ingebracht voor Mark, komt door op rechts. Zijn lage voorzet wordt door Roy bij de eerste paal beheerst afgerond. Dit is tevens de eindstand.

Hiermee is de vijfde seizoenszege een feit na een verdiende overwinning. Vanwege het puntverlies van zowel Trias als Rekken stijgen de boys naar de tweede plaats. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Trias op het programma. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ’t Huitinkveld.