Keijenburgse Boys 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse C

2 november 2014 14:00

Arnts, P.M.J.

Afgelopen zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen Trias op het programma. Trias had in de laatste 3 wedstrijden 1 punt gehaald, na de verliespartijen tegen Mec en Marienveld en het gelijkspel tegen Lochem. Wij hadden daar niets te verliezen en stonden netjes op de 2e plaats met 16 punten, drie punten meer dan Trias.

We hebben een teleurstellende 1e helft gespeeld met maar 1 goede  kans van Thom Berendsen in de 15e minuut, net hiervoor kreeg trias de 1e mogelijkheid. Trias kreeg ook geen grote kansen al kwamen we goed weg in de 28 e minuut met een bal op de paal.

Helaas was het in de 30e minuut wel raak voor de thuisclub door matig verdedigen aan onze zijde. Het had van onze kans wel wat feller gemogen, ik vond het wel erg gezapig. De afspraak was dat we snel druk zouden zetten zodat we in de duels konden komen. Trias is natuurlijk een voetballende ploeg en na de laatste resultaten was de druk om te winnen bij hun groter. Het lukte ons niet om tempo in de wedstrijd te krijgen, dit lag mede aan de scheidsrechter die erg pietluttig floot.

In de 2e helft was de 1e kans voor de boys in de 48e minuut, we begonnen gelukkig wat feller en beter. Helaas voor ons kon Trias de 1e de beste kans inde 2e helft in de 50eminuut verzilveren na knullig balverlies aan onze zijde.

Gelukkig konden we de aansluitingstreffer maken door Tom Goossens in de 65e minuut, hiervoor hadden we al 2 mogelijkheden laten liggen. Tom Goossens schoot een vrije trap binnen die houdbaar leek voor de keeper.  Hierna moesten we Thom Berendsen in de 70e minuut wisselen omdat hij in de 1e helft een tik tegen de enkel had gehad. Ik moet zeggen dat hij goed vervangen werd door Alex Menting die direct voor gevaar zorgde. We gingen met steeds meer druk naar voren spelen waardoor we achterin wat meer ruimte moesten weggeven. De prima aanvallers van trias wisten hier gebruik van maken wat resulteerde in de  3-1.
De wedstrijd leek gespeeld maar we konden toch nog op 2-3 komen door wederom een prima doelpunt van Tom in de 91e minuut. Er waren nog drie minuten blessuretijd te spelen en we hebben nog alles op alles gezet maar het mocht helaas niet baten. We hadden randje zestien nog wel een vrije trap moeten krijgen door een overduidelijk handsbal van een verdediger van Trias. De warrig fluitende scheidsrechter liet nu wel doorspelen terwijl hij hiervoor voor bijna elk duel floot.
In de 94e minuut moesten we alsnog de 4-2 incasseren waarna de scheidsrechter voor het eindsignaal floot.

Ik moet zeggen een terechte nederlaag waarin we niet gebracht hebben wat we kunnen want er waren momenten dat er ruimte genoeg lag om te voetballen.

Aankomende zondag spelen we thuis tegen Svbv dan moeten we zeker de 3 punten in Keijenborg laten om de aansluiting met de bovenste ploegen te houden.  Met de juiste instelling en beleving moet dat zeker lukken. We hebben daar alle vertrouwen in.