1 - 0

Keijenburgse Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

7 december 2014 10:30

De op één-na-laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft stond vandaag op het programma. De trip ging naar Baak, waar het eerste dameselftal van sv Basteom de gastheer/vrouw was.

Net als vorige week lijkt het erop dat onze tegenstander de eerste winst wil pakken op onze voorbereiding. Waar vorige week onze kleedkamer nog bezet was, was er dit keer geen sleutel van de kleedkamer. Hierdoor hebben wij eerst 10 minuten buiten in de kou staan wachten waarna we in een unit gestopt werden om te kunnen omkleden. Dit zorgt niet voor een optimale voorbereiding….

Joyce, Marissa en Amanda moesten helaas de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door blessures, gelukkig was Lisanne wel weer zo goed als hersteld en kon in de basis starten. Denise, Yvet, Yvette en Charlotte van dames 2 kwamen ons vandaag versterken.

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel gelijk op en werden er aan beide kanten kansen gecreëerd. Cornerballen zijn funest voor ons en ook vandaag was dit een punt van aandacht.
Na een half uur spelen kwam de tegengoal niet vanuit een corner maar vanuit een makkelijk gegeven vrije trap. Volgens de fluitsman pakte Anneke de bal buiten de 16 meter in haar handen en gaf een vrije trap. Onze muur stond goed alleen werd de bal ónder de muur doorgeschoten.
Zo keken we in de rust tegen een achterstand aan en werd met een warme kop thee de te spelen tactiek nog eens besproken.

Helaas hebben we in de tweede helft de aansluitingstreffer niet weten te maken ondanks dat we hier wel kansen voor hebben gehad.
Onze gelegenheids laatste vrouw, Iglos, kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een kans op de 1-1 na een bekeken schot van Anouk maar het geluk was niet aan onze zijde.

We hebben vandaag samen hard gewerkt maar uiteindelijk staan we dan toch met lege handen. Een zure nederlaag waardoor onze concurrenten ons voorbij gaan op de ranglijst.

Volgende week, onze laatste wedstrijd voor de winterstop, staat de derby tegen PAX op het programma. De wedstrijd tegen de koploper dat toch altijd een wedstrijd an sich is. Hopelijk pakken we dan wel de drie punten waardoor we met een goed gevoel de winterstop in gaan. We gaan ons best doen!!

Yvette, Yvet en Denise bedankt voor het meespelen. Charlotte bedankt voor het warm houden van de reservebank :)