Keijenburgse Boys 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse C

7 december 2014 14:00

Loffeld, W.H.M.

Vandaag de wedstrijd in en tegen Ruurlo. Bij winst zal het gat 7 punten bedragen ten opzichte van Ruurlo, bij verlies nadert Ruurlo de boys tot op 1 punt. Het belang van deze wedstrijd is dus duidelijk, er moet gewonnen worden.

In de eerste helft zijn de hoogtepunten spaarzaam. Ruurlo probeert door middel van goed combinatievoetbal door de verdediging van de boys te breken. Dit zonder succes. Op enkele standaard situaties en een afstandsschot na wordt Ruurlo niet gevaarlijk.

Na 40 minuten spelen komen de boys op voorsprong. De keeper van Ruurlo pakt een terugspeel bal op onverklaarbare wijze buiten het zestienmeter gebied in zijn handen. Tom weet wel raad met de toegekende vrije trap en schiet deze onhoudbaar in de kruising. 0-1!

In de laatste 5 minuten krijgen de boys nog twee grote mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Allereerst wordt Thom diep gestuurd. De keeper weet redding te brengen op zijn schot. Kort daarop breekt Thom door de verdediging van Ruurlo heen. Hij legt de bal breed op de mee opgekomen Jaap. Zijn pass kan door een verdediger van Ruurlo worden onderschept waarmee de kans is verkeken.

In het eerste kwartier na rust heeft Ruurlo het betere van het spel. De boys weten de bal niet in de ploeg te houden waardoor ze niet onder de druk uit weet te komen. De grootste mogelijkheid is voor Ruurlo en ontstaat na twijfelachtig optreden in de Keijenborgse defensie. De spits heeft vrije doorgang richting Michael. Met een goede redding weet Michael de spits van het scoren te houden.

Na het eerste kwartier na rust goed te hebben doorstaan, weten de boys zich te herpakken en knokken ze zich terug in de wedstrijd. Grote mogelijkheden weten beide teams niet meer te creëren. In de slotminuten is Ruurlo op zoek naar de gelijkmaker door de bal in het zestienmetergebied te pompen. In de tegenaanval is de eindpass niet goed genoeg om de wedstrijd definitief te beslissen.

Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en is de 0-1 overwinning een feit. Mede door het verlies van koploper Lochem en Fc Trias doen de boys goede zake in de top van de ranglijst. MEC, Lochem en KBB hebben nu 26 punten. MEC heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en is zodoende koploper.

Volgende week is alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Keijenborg is KSV de tegenstander.