Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd voor de winterstop, de laatste en gelijk de belangrijkste…
De koploper, de dames uit Hengelo kwamen op bezoek!

Om 9.30 uur begon dames 2 aan hun wedstrijd tegen Pax dames 2 en om 11.30 uur stond onze wedstrijd tegen Pax dames 1 op het programma. De gehele zondag van het damesvoetbal bij de KBB stond dus in het teken van de wedstrijden tegen Pax.

Deze wedstrijd stond bij iedereen al weken in de agenda maar door de vele blessures maakte we ons ernstig zorgen over de kwaliteit van ons team. Gelukkig hadden we vandaag een waardig vervanger in de goal staan (zoals Liz zei: ‘nood breekt wetten’), stond Iglos weer laatste man en hielp Ruth ons als voorstopper. Ook kwamen Denise en Yvet ons weer versterken, zo stonden we met een gemotiveerd elftal aan de aftrap.

De toegestroomde toeschouwers, zowel uit Hengelo als Keijenborg, zagen een zeer aantrekkelijke en harde wedstrijd. Er waren kansen over en weer maar binnen 10 minuten wisten wij de score te openen. Karlijn, die zich vandaag niet al te fit voelde, wist op slimme wijze zich van haar tegenstander te ontdoen en bracht Sanne in scoringspositie. Wat een lekker gevoel 1-0!
Joost gaf voor de wedstrijd aan dat het team die als eerste scoort de wedstrijd ook zou winnen….Nu maar hopen dat deze wijze woorden werkelijkheid zouden worden!

In het eerste half uur werd er prima gevoetbald. Van achteruit werd er rustig opgebouwd en Elcke kon een paar keer gevaarlijk mee opkomen. Karlijn in een verdedigende en Lisanne in een aanvallende rol wisten elkaar goed te vinden. Sharon kon de eerste helft door een blessure helaas niet volmaken en werd gewisseld voor Denise.
Net voor rust kwam Pax meerdere malen gevaarlijk opzetten waardoor Iglos flink in moest grijpen. Dit vergrijp leverde haar zelfs een gele kaart op waardoor ze 10 minuten buiten de lijnen af moest koelen. 1 minuut voor rust, roeien met de riemen die we hebben…..
Door uitstekend keeperswerk en een redding op de doellijn door Elles, gingen wij met 1-0 de kleedkamer in.

Iedereen wist dat een magere 1-0 niet voldoende zou zijn en we Pax zeker niet moesten laten voetballen. Na rust stonden we er nog 9 minuten met 10 man voor en Pax begon als een bok op de haverkist. In deze minuten wisten zij echter niet te profiteren van de man-meer-situatie, sterker nog de ongeschreven voetbalwet trad in werking. ‘Wie zelf niet scoort krijgt ‘m om de oren’.
In de 51e minuut bracht Sanne, na goed druk zetten van Liz, de stand op 2-0!

We hebben de resterende minuten van de tweede helft keihard geknokt met z’n allen. We hebben krampaanvallen en andere pijntjes overwonnen en sleepte zo de belangrijkste zege van dit seizoen uit het vuur. Over vuur gesproken….Onze tegenstander, onze buren, zorgden op deze koude decemberdag zeker niet voor vuurwerk. Niet op en naast het veld!

Na het laatste fluitsignaal waren we door de dolle heen. In de kleedkamer hebben we er een gezellig feestje van gemaakt (zie foto's) en met een lekker gevoel gaan we nu de winterstop in. Ondanks de 8 punten achterstand op Pax en één wedstrijd minder gespeeld is dit de lekkerste overwinning tot nu toe!!

Denise, Yvet en Ruth bedankt voor het meespelen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!