Martin Goossens (intikker)

Mannen zondag, 1, 4e klasse C

22 februari 2015 14:30

Jong, R. de

Een zwaar bevochten overwinning mogen we deze winst wel noemen. We begonnen gehavend aan de thuiswedstrijd omdat een aantal basisspelers op wintersport zijn. In de uitwedstrijd tegen sportclub Lochem leden we een ruime nederlaag (7-2), anders dan de uitslag doet vermoeden waren we daar zeker niet kansloos.

We waren er dan ook van overtuigd dat Lochem zeker gezien hun laatste competitie wedstrijd waarin ze een nederlaag leden tegen Marienveld niet op hun gemak naar Keijenborg kwamen. We hadden afgesproken ze niet in de wedstrijd te laten komen en snel in de duels te komen.

Het doelpunt van ons viel op slag van rust op een prachtig moment waarin ik al blij was geweest als we met 0-0 de rust hadden gehaald. De eerste kansen waren in de eerste helft voor Lochem maar ook wij kregen onze kansen.

De 2e helft was het vooral tegenhouden en werd er keihard gewerkt om de punten in Keijenborg te houden. We kregen in de counter een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen helaas lukte dit niet. We kwamen goed weg doordat de scheidsrechter verzuimde om Lochem een strafschop te geven. Het geluk was aan onze zijde. We hebben samen een geweldige teamprestatie geleverd waarbij ik de groep de complimenten moet geven dat ze als eenheid en met veel gedrevenheid gestreden hebben. Het voetbal was ondermaats wat we eigenlijk heel goed kunnen maar gekoppeld aan de wilskracht hebben we een moeilijk te verslaan elftal.

Het geeft hoop voor de volgende wedstrijden en kunnen we de competitie afsluiten met een prijs. De concurrentie in de groep neemt toe zeker gezien de prestatie van Sil en Roy deze middag die allebei een ruime voldoende haalden, dit is wel prettig voor de trainer.

We deden met deze overwinning ook goede zaken in de 2e periode waar we de ranglijst aanvoeren. In de 2e periode vallen nog de wedstrijden Zelhem uit, Vios Beltrum thuis en Erix uit. Deze periode moet voor ons zijn. Volgende week spelen we uit in en tegen Marienvelde en hopen we weer op een goed resultaat.