Laten we alles wat gebeurt is afgelopen zondag maar gooien op het weer. Brr wat was het koud en wat een wind!
Nadat we Esri het varkentje hebben laten wassen stonden we om 11.30 uur klaar aan de aftrap.
Tegenover ons stonden de dames van SDZZ met 10 speelsters. Enkele dames van SDZZ lieten het dus afweten deze ochtend, wellicht ook door het weer.

Met Riyan in de goal en Yvet en Femke op de bank was ook Dames 2 deze dag weer goed vertegenwoordigd.

We hadden met elkaar afgesproken dat we net als onze vorige wedstrijd tegen Ulftse Boys meteen vanaf minuut één er vol tegen aan zouden gaan. Helaas bleek de uitwerking vele mate minder te zijn…
In de 8e minuut kwamen we nog wel op voorsprong door een vrije trap van Amanda. Hierna was het gedaan met ons spel.
We stonden als slappe vaatdoeken te spelen. Ballen werden niet strak in de voeten gespeeld, er werd niet gecommuniceerd en de motivatie was ver te zoeken.
Zelfs toen SDZZ met 9 speelsters verder was lukte het ons niet om de score uit te breiden, sterker nog…door een makkelijk gegeven penalty werd de ruststand 1-1.

In de rust brandde Joost los. Natuurlijk waren wij ons allemaal bewust van het slappe spel en moest het de tweede helft zeker beter!
De eerste helft moesten we zo snel mogelijk vergeten en de koppies weer omhoog houden.

Tijdens de tweede helft bleef het regenen en helaas werd ons spel niet veel beter.Het veld werd wel breed gehouden, de ballen kwamen wel aan alleen was het erg moeilijk om door een muur van 8 verdedigers heen te komen. Enkele gevaarlijke schoten op doel volgde maar het was Amanda die wederom via een vrije trap de stand op 2-1 bracht.

Zo zie je maar weer dat voetballen tegen tien of negen man een voordeel lijkt te zijn maar als je de vrije man niet weet te vinden heb je er weinig aan. Dat wij liever tegenover 11 speelsters staan is nu wel duidelijk.
Na de 2-1 wisten wij ons lichtelijk te herpakken en zetten we de 3-1 op naam van Karlijn. Een bedoelde voorzet, die door niemand werd aangeraakt, rolde in het netje. Ook lelijke doelpunten tellen!!
In de 84e minuut viel ook de 4-1 nog binnen. Na een mooie steekbal van Elles bracht Lisanne de eindstand op 4-1.

Nadat we allemaal doorweekt op het veld hebben gestaan was het nu tijd om lekker warm te gaan douchen.
Naast de teleurstellende wedstrijd was er nog een smetje op deze dag. Sharon viel uit in de eerste minuten, blessures kunnen we nu niet gebruiken dus hopelijk valt het mee!

Deze wedstrijd moeten we snel vergeten, de drie punten zijn nu het belangrijkst.