Keijenburgse Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

12 april 2015 12:00

Vandaag de uitwedstrijd tegen SDOUC.
Een tegenstander die we al wel in de eerste seizoenshelft thuis hebben ontmoet maar waar wij nog nooit de uitwedstrijd in Ulft hebben gespeeld.
Toen we aankwamen op het mooie complex hebben we eerst bij SDOUC dames 1 gekeken die op kunstgras speelde, gelukkig mochten wij aantreden op normaal gras.

Ruth, Roos, Demi en Pien kwamen ons vandaag versterken aangezien Esther en Sharon er vandaag niet waren en we nog steeds te kampen hebben met vele blessures.
Onze technische staf zag er vandaag ook anders uit, Joost kon namelijk niet aanwezig zijn waardoor Gerco en Boukje de taken op zich namen.

Zoals de bijgevoegde foto al laat zien…het gaat vandaag om plezier maken.
Zorgen dat we weer eens lekker voetballen en een positief resultaat neer zetten.
Dit alles is dubbel en dwars gelukt vandaag!

Nadat de scheidsrechter te laat op het veld aan kwam en de minuut stilte voor allemansvriend Theo Niesink was het tijd om af te trappen voor het begin van de wedstrijd.
Als snel kon SDOUC weer aan de aftrap verschijnen want Lisanne wist in de 7e minuut de score al te openen. Niet veel later liet één van de jongste speelsters van het veld haar kwaliteiten zien. Na een slechte uitgooi van de keepster van SDOUC kon Roos de bal onderscheppen. Ze speelde de keepster uit en wist rustig de bal in het netje te schieten.

We lieten de bal goed rond gaan, dit kwam mede doordat het tempo vandaag niet heel hoog lag. SDOUC had vooraf de wedstrijd liever op papier af gedaan maar kwam na een half uur spelen via een mooie corner op 1-2. Even leek het erop alsof het vandaag nog een spannende wedstrijd kon worden maar de zusjes Bergervoet lieten meteen hun gedrevenheid zien. Als voorstopper kwam Ruth gevaarlijk mee op en gaf een prachtige steekbal op Roos. Koelbloedig schoot Roos de bal in de verre hoek.
De jonge meiden zijn conditioneel sterk, lopen op iedere bal en zijn hierdoor een absolute aanvulling voor ons team.

In de rust was iedereen tevreden over het vertoonde spel. We wisten elkaar lekker te vinden en het voelde fijn om weer samen goed voetbal te kunnen spelen.
In de tweede helft wisten we de score verder uit te breiden. In de 47e minuut was er alweer reden tot juichen. Toch wist niet iedereen of de bal wel daadwerkelijk in het doel belande na een mooi schot van Lisanne, maar toen de scheidsrechter na de middenstip wees was de 1-4 een feit.

Een heerlijk zonnetje zorgde vandaag voor aangenaam voetbalweer en ondanks de achterstand had SDOUC er ook nog wel lol in. Echt gevaarlijke wisten ze niet meer te worden mede door onze achterhoede, die samen met Anneke de organisatie goed hadden neergezet.
In de voorhoede maakte Lisanne haar spitsenrol meer dan waar. In de 66e minuut wist ze wederom het net te vinden en tekende voor de 1-5. Niet veel later wist ook Karlijn haar goal weer mee te pikken. Vanuit een strakke ingooi kwam de bal bij Karlijn. Vanaf 20 meter schoot ze dan bal hard op goal waarna de keepster de bal door haar benen liet glippen.
Ook lelijke goals tellen en de riante voorsprong van 1-6 stond in het boekje van de scheids.

Een groot compliment aan de dames van SDOUC die ondanks deze achterstand er nog wel voor bleven vechten en elkaar probeerde op te peppen. Zelfs na de 1-7 van Amanda en de 1-8 van wederom Lisanne bleven ze sportief.

Deze overwinning hebben wij voor een groot gedeelte te danken aan de jonge meiden, gelukkig heeft de jeugd de toekomst!
Hopelijk kunnen we aan deze positieve wedstrijd een goed vervolg geven en de laatste wedstrijden van dit seizoen met een goed resultaat afsluiten.

Aankomend weekend spelen we om 11.30 uur weer op ons eigen sportcomplex, wij hopen u daar te mogen begroeten!