P. Seesing

Excuses voor het late verslag!

Afgelopen zondag speelde we de thuiswedstrijd tegen Varsseveld. Een jonge, snelle ploeg waar we het de uitwedstrijd erg moeilijk mee hadden.
Gelukkig waren Denise en Yvet van Dames 2 wederom bereid om met ons mee te doen en ook onze vaste jeugdspeler Ruth was weer van de partij.

We begonnen vol goede moed aan deze wedstrijd, wellicht door de opzwepende warming-up muziek van Varsseveld.
Al in de eerste minuut lag de bal achter de keepster van Varsseveld in het netje, helaas kwam Sanne de man met de vlag tegen want volgens hem was het buitenspel. Ondanks protest acties van onze kant keurde de scheidsrechter de goal af. Het scorebord bleef dus op 0-0 staan.

In de beginfase van de wedstrijd leek het erop dat wij nog met dit afgekeurde doelpunt in ons hoofd zaten, want het waren de dames van Varsseveld die de score opende. De bal werd niet goed weggewerkt en zo keken we tegen een achterstand aan. Dit stond Joost niet aan en paste gelijk de opstelling aan. Dit pakte goed uit want enkele minuten later bracht Lisanne de stand op gelijke hoogte.
Nu was het zaak om door te pakken. Zorgen dat de dames van Varsseveld niet aan voetballen toe kwamen en laten merken dat er niets te halen viel.
We wisten goed te combineren en lieten de bal lekker rond gaan. In de 37e minuut lag de bal voor de voeten van Esri maar schreeuwde naar Sanne ‘doe het alsjeblieft’. Zo kwamen we voor rust op een 2-1 voorsprong.

Joost had ons vandaag als opdracht meegegeven om lol te maken, ‘niet mokken, lekker wokken’. Bij een dood spelmoment moesten we even de koppen bij elkaar steken voor een leuke mop. ‘Waarom steekt een hond altijd schuin de straat over?’ ‘Om aan de overkant te komen!!’.

Zo bleven we gemotiveerd en hebben we in de tweede helft de score uitgebreid. Na een knappe aanval die door Amanda van achteruit werd opgezet was het Lisanne die diagonaal binnen schoot. Een aanval uit een boekje!
Drie minuten later was het wederom raak. ‘Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren’, dit was vandaag zeker aan de orde. Doordat wij netjes combineerde en elkaar lekker wisten te vinden hadden de dames van Varsseveld geen schijn van kans. Esri wist ook haar doelpuntje mee te pakken en invaller Yvet bracht de eindstand op 5-1.

Zo kon iedereen terug kijken op een mooie voetbalochtend met een prima resultaat.
Een borrel drinken in de stralende zon hadden we dan ook wel verdiend en smaakte ons erg lekker.

Nu gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd van aankomende zondag. De uitwedstrijd bij PAX staat op het programma. Ondanks het kampioenschap van de dames van PAX hopen we op een tweede overwinning deze competitie tegen onze buurvrouwen!