35'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 18

5 oktober 2013 11:00

J.M.A. Boerstal

Van gelijk opgaande wedstrijden tegen (fysiek) sterke tegenstanders wordt je als (jeugd)voetballer beter. Deze wedstrijd tegen Lochem D3 was er zo een.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de jongens van Lochem fysiek sterker waren. Vooral de nummer 10 op het middenveld was een reus vergeleken met onze kleinste man van het veld Rik. Toch konden we meekomen als het op voetballen aankwam. Inspelen, kaatsen, aanbieden zonder bal ging bij vlagen goed. Maar deden we dat niet, werden we direct afgestraft zoals ook in de 6e minuut: 0-1. Toch lieten de jongens de schouters niet zakken en in de 18e minuut lieten ze zien hoe het moet. Niek kaatste op Noah, hij legde breed op Tim die beheerst raakschoot. Jammer genoeg was het 4 minuten later 1-2 doordat "de reus" met grote passen vanaf het middenveld door de verdediging liep in binnenschoot. Maar weer rechtten de jongens de rug en was het Emile die na een indrukwekkende solo vanaf de middenlijn de ruststand bepaalde: 2-2.

Alle goede bedoelingen in de rust ten spijt (dicht bij de man verdedigen en in balbezit de ruimte zoeken en de bal rond laten gaan) scoorde Lochem in de 35e minuut de 2-3. Een paar minuten later was het weer Emile die op zijn Emiles attent binnentikte. De rest van de wedstrijd golfde het spel op en neer, waren er verschillende kansen om de winnende te maken, maar bleef het 3-3.

Na afloop waren de jongens teleurgesteld over het gelijkspel. Dit tekent de winnaarsmentaliteit in de groep. Een gelijkspel is niet voldoende. Alleen winnen telt. Toch zien wij leiders dit gelijke spel als winst. 3 keer van een achterstand weer terugkomen op gelijke hoogte is mentaal erg sterk!

4 wedstrijden 7 punten en 3e op de ranglijst achter Basteom en AZC.