Assist: Joost Lovink

B-junioren zaterdag, B1, 4e klasse 09

14 maart 2015 14:30

Stapelbroek M.

Na een vrij simpele overwinning op Brummen afgelopen week bleef de koppositie in onze handen. Het was aan ons om dit vandaag tegen Basteom B2 ook zo te houden. De B1 van Basteom had om 10.00 al gespeeld dus we konden onze borst nat maken. Onze vermoedens kwamen uit. Vier jongens van de B1 hadden namelijk nog wel zin in een potje. Met name de uitstekende keeper van de B1 bleek later op de middag een groot probleem.

We begonnen in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling. Marijn (C1) was zo vriendelijk om ons bij te staan in deze wedstrijd. We begonnen slecht aan de wedstrijd en kwamen niet lekker in ons spelletje van de afgelopen weken. Veel vuurpijlen de lucht in slordige aannames. We hadden echter het geluk dat Basteom ook geen pepernoot raakte. We werden vooral gevaarlijk met vrije trappen. Na 12 minuten werd één van deze vrije trappen niet lekker verwerkt door de keeper van Basteom (B1) en schoot Mats slim binnen. Na de 1-0 gingen we door waar we gebleven waren. We bleven onrustig voetballen en riepen een tegendoelpunt op ons af. Na een half uur kreeg Basteom een vrije trap op een eter of 18. Deze werd eenvoudig binnengeschoten door de voorstopper van Basteom.

In de rust hebben we geprobeerd iedereen scherp te krijgen voor de tweede hlft. Aan het begin van de tweede helft kregen we ook een aantal kansen, maar die keeper bleef een sta in de weg. De bezoekers kwamen na 45 minuten met 10 man te staan dankzij een terechte gele kaart na een schandalige overtreding op Youri K. Een uitstekend fluitende Mark hild alles onder controle. De wedstrijd liep onrustig op zijn eind. Stan kreeg nog een kans met zijn chocoladebeen, maar je raadt het al....de keeper stond er weer. 8 minuten voor tijd lag er echter een opening en die werd gezien door Joost. Hij stuurde Tim vakkundig op de keeper af. En eindelijk werd de keeper verslagen: 2-1  Een belangrijk doelpunt. De laatste tien minuten is het gewoon alles naar voren rammen. Een klein foutje achterin leidt nog bijna tot de 2-2, maar Jordy pakt de bel fantastisch uit de hoek Mark fluit af en er heerst opluchting bij de jongens. Een zwaarbevochten 'lelijke' overwinning. Het belangrijkste zijn de 3 punten

De koppositie blijft in onze handen. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Eefde B1. Nog 7 finales te gaan!