B1 zet (onverwacht) grote stap richting kampioenschap

76'

B-junioren zaterdag, B1, 4e klasse 09

18 april 2015 14:30

M.Stapelbroek

Vandaag stond in Keijenborg de confrontatie tussen de plaatselijke B1 en Ratti B1GD op de agenda. Een op papier zeer zware tegenstander met slechts 1 punt minder dan ons. Ratti had niet voor niets een D achter de B1 staan, want het ontbreken van een A1 in Kranenburg werd direct duidelijk bij aankomst van de heren. De heren van Ratti hadden meer haar op hun gezicht dan sommige jongens van ons op de kopjes hadden.

Na een goede warming up begonnen we in de volgende opstelling:

Mark (C1)

Jeffrey   Harm (C1)  Youri   Jesse

Ruth          Ruben         Youri P.

Stijn          Stan           Tim

Wissel: Roos (C1), Niek (C1) en Huib
Bij deze wil ik Mark, Harm, Niek en Roos ontzettend bedanken voor de inzet en de hulp!

We begonnen om 14.35 aan de wedstrijd onder leiding van een uitstekend fluitende Mark Stapelbroek. We begonnen uitstekend en zetten Ratti direct vast op eigen helft. Er werd wel direct duidelijk dat de rechtsbuiten op de brommer naar Keijenborg was gekomen. Op zich is dat niet zo'n probleem, maar als hij tijdens de wedstrijd no steeds de motor laat lopen wordt het toch wel een puntje. Roos, die erin kwam voor Jesse, had hem echter in de figuurlijke broekzak. We kregen een paar aardige kansen via Tim, maar die gingen langs de verkeerde kant van de paal. Achterin kwamen we gedurende de eerste helft niet tot nauwelijks in de problemen. We wisten wat er moest gebeuren en we gingen er vol voor. Er was echter wel één probleem. Om te winnen zal je meer doelpunten moeten maken dan de tegenstander en tja als je zelf niet scoort win je ook niet! We gingen de rust in met een 0-0 ruststand.

In de rust werd er direct aangegeven dat het makkelijk kon. We waren de bovenliggende partij in de eerste helft en wanneer we zo door zouden gaan komt het allemaal goed.

De tweede helft gingen we verder waar we mee bezig waren. Prima verzorgd voetbal waarbij Ratti niet of nauwelijks iets in te brengen had. Roos viel helaas uit met een blessure aan haar knie. Ze maakte een verkeerde beweging en heeft haar kniebanden opgerekt (heel veel beterschap!). Jesse nam haar plek weer over. Na een aantal eerdere vrije trappen kregen we er opnieuw één op een plek die perspectief bood. Tim besloot om achter de bal te gaan staan. de keeper zette de muur neer en ging er (tot ieders verbazing) achter staan. Hierdoor lag de andere hoek open en tim schoot hem keurig binnen: 1-0.

We probeerden nog om door te zetten, maar bij Ratti gingen de alarmbellen af. We werden bij vlagen iets slordiger en onze laatste man maakte een verschrikkelijke fout waar hij zelf waarschijnlijk het hardst van schrok. De rechtsbuiten van Ratti vertrok richting Mark, maar hij had het vizier alles behalve op scherp staan. Iedereen langs en op het veld haalde opgelucht adem. Inmiddels was het nieuws dat naaste concurrent Lochem met 5-0 onderuit was gegaan bij Basteom doorgedrongen. We besloten het stil te houden zodat de jongens de volledige concentratie op de wedstrijd konden houden. We kwamen achterin niet tot nauwelijks meer onder druk te staan. En het mooiste moment van deze prachtige voetbalmiddag moest nog komen. Vlak voor tijd schiet de Ratti de bal naar voren, maar op ongeveer 45 meter van het vijandige doel staat de heer Harm Middelkoop klaar en die besluit deze hoge bal ineens op doel te schieten...en hoe de keeper kan er niets meer aan doen en de bal valt heerlijk in het netje. Charlie Adam deed het van 60 meter een aantal weken terug bij Stoke City in de wedstrijd tegen Chelsea, maar Harm Middelkoop doet het voor ons, thuis tegen Ratti, 2-0!  Een paar minuten later wordt er afgefloten. Een uitstekende overwinning met een geweldige afsluiting.

Het nieuws dat Lochem heeft verloren doet de mannen nog extra deugd. De glimlachen op de gezichten verdwijnen de rest van de dag niet meer van de gezichten. Trotse supporters, trotse leiders en een geweldig resultaat. We zetten een enorme stap richting de titel. Nog 4 wedstrijden te gaan met 1 punt meer dan Lochem en een wedstrijd minder. Volgende week de uitwedstrijd tegen FC Zutphen. Aftrap 12.00 uur.!