72'
Stan Cuppers (kopbal)

B-junioren zaterdag, B1, 4e klasse 09

25 april 2015 12:00

Vandaag vroeg uit de veren voor de uitwedstrijd tegen FC Zutphen. 10.45 vertrokken in perfect voetbalweer. Vandaag moeten we de voorsprong die we vorige week verkregen hebben zien te behouden.

Wanneer we naar de ranglijst kijken moest er toch gewonnen worden vandaag, maar dit bleek lastiger dan het klonk. We begonnen in de volgende opstelling;

Jordy

Jeffrey   Ruth   Youri (c)   Jesse

Huib            Ruben             Youri P.

Mats            Stan                Mark (C1)

wissels; Esmee (C1) en Wouter (C2)
(Esmee, Wouter en Mark bedankt!!)

We begonnen de wedstrijd stroef. Het was met name het aantal inworpen dat opviel. Zutphen maaide alles over de zijlijn heen. Dit was voor onze backs meer een last dan dat wij er iets mee opschoten. Voor onze tegenstanders was het een training, want ingooien beheersten de meeste schijnbaar nog niet.

In de eerste helft kwamen wij er een aantal keer dreigend door via Mark, Stan en Mats. Er stond echter steeds iemand in de weg. Zutphen kwam niet verder dan een paar afzwaaiende afstandsschoten en een vrije trap over de grond. in de rust werd door ondergetekende meteen duidelijk gemaakt dat we direct na rust toe moesten slaan om de genadeklap uit de delen. Verder was er nog 1 punt benoemd: GEEN hoge voorzetten meer. Gewoon laag en strak voor de pot.

De tweede helft begon echter totaal averechts. De ene hoge voorzet volgde de ander op. Het was ergerlijk om te zien. En je raadt het al.. Zutphen deed waar we bang voor waren. Een paar opeenvolgende fouten zorgt ervoor dat de spits van Zutphen aan de buitenspelval ontsnapt en de bal koel onder Jordy doorschuift:1-0.

Nu was het alles of niets. Er moest een resultaat gehaald worden. FC Zutphen komt in het restant van de tweede helft (35 min) maar liefst 3 keer over de middenlijn heen. We kregen goede kansen via Youri P en Mats die de bal niet genoeg kracht mee geven. We vechten voor iedere bal en drukken Zutphen constant tegen de eigen 16 aan. In de laatste paar minuten levert dit nog een aantal corners op. En 1 van die vele corners van Youri K. Belandt op het hoofd van Stan 'de Tank'  Cuppers: 1-1.

Hier zou het uiteindelijk ook bij blijven. Een teleurstellend resultaat met de wedstrijd tegen Lochem nog op het programma. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen Ruurlo. De ploeg uit Reurle verloor slechts 1x dit seizoen en versloeg concurrent Lochem al met 3-0. Het zal een hele kluif worden. U bent van harte welkom langs de lijn op veld 2 aanstaande zaterdag om 14.30.