Keijenburgse Boys 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

6 september 2015 14:00

Veghel, J.T.M. van

Het is maandagmorgen 7:30 uur als ik dit eerste verslag schrijf, slecht geslapen en de nederlaag nog niet verwerkt. Met 6-0 verliezen mag natuurlijk nooit ook al speelden we tegen een prima tegenstander.
We gingen verwachtingsvol na Groessen ook al hadden we geen goede voorbereiding gehad. De eerste bekerwedstrijd werd afgelast en dus verplaatst naar een voor ons ongunstige woensdagavond.
Na 2 weken voorbereiding hadden we de groep pas compleet. We begonnen met de Veltinscup in Loil waar we onverwacht prima presteerden. Hierna speelden we een matig, zo niet slechte, wedstrijd tegen Be Quick in Zutphen. Een goede 1e helft tegen Loenermark, gevolgd door een mindere 2e helft. De overwinningen tegen Zeddam(9-1) en tegen Almen (0-9) in de beker mogen geen naam hebben. De tegenstand was te gering al scoorden we tegen beide ploegen negen doelpunten. Je verwacht er dan toch klaar voor te zijn al hadden we niet te vaak en volledig getraind.
De eerste goed kans was nog voor ons in de 2e minuut, maar helaas stuitte Thom op de keeper. In het eerste kwartier kregen beide ploegen kansen en had het zomaar 3-3 kunnen zijn. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant, en na gestuntel in ons achterste lijn werd het voor rust zelfs 2-0 al had de achterstand op dat moment groter kunnen zijn.
Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft, op het moment dat Groessen al snel de 3-0 aantekende gingen bij ons al snel de koppies hangen. Beleving, bezieling, strijd zijn al snel kreten die je hoort.
We hadden wel afgesproken de nederlaag niet groter te laten worden in de vorm van onnodige kaarten door frustratie, dit is ons gelukt. Blijft het feit dat we als groep weer wat mij betreft door de ondergrens zijn gezakt en dat is ons al te vaak gebeurt. Een zeer beroerde start waar we ons wat anders van hadden voorgesteld, we raken niet in paniek, want we weten dat we beter kunnen. We moeten er wel van doordrongen raken dat we geen wedstrijd makkelijk gaan winnen als we niet dezelfde intensiteit als de tegenstander in de wedstrijd leggen.
Volgende week spelen we thuis tegen Loil, ik verwacht dan een beter resultaat en de juiste reactie van de groep.