Mannen zondag, 1, 4e klasse D

1 november 2015 14:00

Takes, D.

Angerlo V. 1  -  Keijenburgse Boys 1

Is het glas nou half vol of half leeg. Die vraag zult u zich ongetwijfeld wel eens hebben gesteld, beste luisteraars.  Het was ook een beetje het verhaal van de wedstrijd van heden middag.  Want wat moet je van uiteindelijke resultaat (2-2) nou precies vinden of denken.  Laten we de feiten even in chronologische volgorde weergeven.  Bij  “Angerlo uit”,  zal bij menigeen de gedachte nog wel even terug zijn gegaan naar die gedenkwaardige na-competitiewedstrijd medio mei (9-1). Er moest dus het één en ander worden rechtgezet.  Niet dat revanchegevoelens of rancune zekerheid bieden voor een beter resultaat, een extra stimulans is het vaak wel. Ook de goede  midweekse wedstrijd die we in de Achterhoekcup speelden tegen Ruurlo,  gaf ons het nodige vertrouwen.  Daarnaast waren de omstandigheden voor een eerste novemberzondag wel haast ideaal. Windstil, zonnetje en een goede publieke belanstelling.  Alleen het veld lag erbij als een afgeraffeld Thialf, maar daar hadden beide teams mee te maken en dus last van.

De eerste helft verliep zoals we dat graag zien.  Goede organisatie, scherp in de duels en gecontroleerd de aanval zoekend.  Het resultaat waren een aantal hoekschoppen, enkele afstandschoten en wat hele en halve kansen.  Thom Berendsen opende na  een splijtende pass vanuit het middenveld de score en was het eigenlijk wachten op meer treffers.  Helaas konden we tot aan de rust wachten tot we een ons wogen, want met de 0-1 ruststand deden we onszelf behoorlijk tekort.  Maar daar waar we in voorgaande wedstrijden nog wel eens twee verschillende helften speelden, niet dat we vanmiddag geen twee helften speelden, maar in voorgaande wedstrijden leken die twee helften niet op elkaar.

Nu leek , zeker het begin van de tweede helft, in grote lijnen wèl op de eerste helft.  Opnieuw  waren we de bovenliggende partij. En toen Roy Goossens net binnen het uur de 0-2 binnen schoot,  leek de tweede overwinning van dit seizoen in de maak. En nou hoor ik u als oplettende lezer al denken, zei hij nou “leek” ?   Ja, dat stond er inderdaad.

Want na deze tweede treffer kantelde de wedstrijd als een donderslag bij heldere hemel.  De organisatie werd minder, we ontliepen de duels en gaven de thuisploeg de gelegenheid met voornamelijk hoge ballen, ons strafschopgebied binnen te dringen.  In no-time waren we de controle over de wedstrijd eigenlijk kwijt. Dit gold trouwens ook voor arbiter Takes, maar hiervoor zo dadelijk meer.  De eerste grote kans voor Angerlo verdween nog in het zijnet,  de tweede poging was wel raak.  Hierna golfde het spel als een flipperkast op en neer  en  hier paste de reeds genoemde man in het zwart (geel) zijn beslissingen op aan. Buitenspel of niet, ingooi in of uit, wind voor of tegen, er was geen touw meer aan vast te knopen.  Beslissend in deze was de handsbal van de Angerlose linksachter.  Bij een voorzet van Luuk Menting gleed hij uit en viel daarbij op de bal, als wilde hij als een ware rugby scrum-half de beslissende try scoren.  Arbiter  Takes verklaarde achteraf het voorval niet te hebben gezien. Wat hij wel had gezien kon hij ook niet zeggen.  Angerlo wist kort hierop de gelijkmaker binnen te werken, waarna het laatste kwartier  nog louter voor de statistieken  gespeeld is. Een punt gewonnen of twee verloren.  Het glas was achteraf vooral half leeg. Dat van mij inmiddels ook. Volgende week ontvangen we periodekampioen MvR.  Ze zijn gewaarschuwd.

Wellicht tot dan, hoe dan ook een prettige week.