Mannen zondag, 1, 4e klasse D

17 april 2016 14:00

Ewijk, R.W. van

HC ’03  1  -  Keijenburgse Boys  1   0-1

Rond de wedstrijden van het nederlands elftal kent ons land ruim geschat zo’n 16 miljoen bondscoaches. Er is er weliswaar maar één verantwoordelijk voor het reilen en zeilen rond zo’n interland.  De rest heeft er wel allemaal een mening over,  een opstelling die sowieso garant staat voor winst en ziet een wedstrijd met eigen ogen. Dat is in het amateurvoetbal blijkbaar niet veel anders.  Als we de wedstrijd van deze zondag er even bij pakken, dan vond HC-coach Bochoven zijn ploeg minimaal gelijkwaardig, zoniet beter dan de tegenstander. Laat onze eigen coach Hermsen nou precies hetzelfde van zijn team zeggen.  Ja, en wie moet je dan geloven ?

Gelukkig kunt u als trouw volger van uw aller eerste elftal dan altijd terugvallen op de immer objectieve en waarheidsgetrouwe verslaggeving van uw al even integere en relativerende scribent.
De onderlinge verschillen in de stand waren vooraf bijzonder klein en ook in het wedstrijdverloop viel af te lezen dat de beide teams weinig voor elkaar onder doen. In de eerste helft golfde het spel dan ook zonder noemenswaardige hoogtepunten op en neer.
Of het moeten de schaarse schermutselingen in de beide strafschopgebieden zijn, waarbij een bal dan een keer goed moet vallen. Maar als een bal dat niet doet, kun je er bijna abusievelijk van uitgaan dat je zonder doelpunten de rust haalt. En toch zochten wij met een voorsprong de kleedkamers op. Dat vraagt om uitleg.

Er bestaat namelijk ook nog zoiets als een dood spelmoment of standaardsituatie.  De inworp, de hoekschop of de vrije trap. In de laatste categorie loopt er in elk elftal wel een specialist rond. En laten wij met Tom Goossens nou zo’n specialist van de buitencategorie hebben. Ik bedoel, beide ploegen kregen gedurende de eerste helft enkele vrije trappen op een zogenaamde aantrekkelijke plaats te nemen. En dan zit het verschil in de details.
Of je schiet zo’n bal ergens tussen de schutsluizen van de oude IJssel in Doesburg (blijft 0-0), of strak in de rechter benedenhoek (0-1).  Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat.
Dat we hier meteen met de winnende treffer te maken hebben, geeft maar weer aan hoe gering de onderlinge verhoudingen waren.
Het eerste half uur van de tweede helft had oranje een veldoverwicht, maar wist dit in de score niet tot uitdrukking te brengen. In de slotfase kreeg de thuisploeg enkel dotten van kansen, maar ook zij wisten dit niet in de score tot uitdrukking te brengen.
De Boys nemen, met dank aan Tom dus, drie belangrijke punten mee naar huis. Hopelijk kan ik u dat volgende week ook weer berichten als we naar Giesbeek gaan.
Wellicht tot dan, hoe dan ook een prettige week.