Mannen zondag, 1, 4e klasse D

13 maart 2016 14:00

Stienezen, E.J.T.

’t Peeske 1  -  Keijenburgse Boys 1   5-4

Bij het zien van bovenstaande uitslag heet het in vakjargon vaak dat de neutrale toeschouwer een fantastische wedstrijd heeft gezien.  Nou vraag ik me meestal af of er überhaupt neutrale toeschouwers bestaan en zo ja dan moeten dat in dit geval of wel heel erg doorgewinterde voetballiefhebbers zijn of men zou zich eens grondig moeten  laten nakijken.  Want om nou een wedstrijd te bezoeken bij temperaturen waarbij de schaatsen nog net in het vet blijven en de veldomstandigheden zelfs de gemiddelde schotse hooglander tot ergernis drijft ?  Ik zocht op zondagmiddag wel een andere hobby.

De 5-4 eindstand zou bij menig thuisblijver het vermoeden doen ontstaan dat er zich een knotsgekke wedstrijd heeft afgespeeld. Toch was er tot de pakweg 70e minuut niet zo gek veel aan de hand. Want ondanks dat er door sportieve en wederzijdse belangen sprake was van een bijzondere partij, verliep alles vrij normaal.  Arbiter Stienezen moest af en toe de gemoederen wel eens even iets bedaren, maar dat komt in de beste families wel voor.
De thuisploeg bracht na 10 minuten het spel op de wagen mits de openingstreffer  van  Van der Laan. Hierna namen we het initiatief al snel over en kwamen via een strafschop weer op gelijke hoogte. In eerste instantie wist de Beekse doelman Ten Vaarwerk de inzet van Giel Goossens te keren, maar was kansloos op de rebound van Marijn Besselink.  Dat was hij 10 minuten later ook bij een afstandschot van Bjorn Hiddink. (1-2)
Hierna hadden we de wedstrijd redelijk onder controle en wisten we zonder schade de rust te halen.

De tweede helft verliep zoals we de eerste waren geeindigd en toen Tom Goossens in de 67e minuut één van zijn befaamde vrije trappen tot doelpunt promoveerde leek er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht.  Het zou allemaal heel anders lopen.
Bij een dieptepass van ’t Peeske stak assistent grensrechter Desley de vlag resoluut in de lucht, maar zag bijtijds in dat er geen sprake was van buitenspel en trok deze ook net zo snel weer terug. Leuverink kon doorlopen en de 2-3 op het scorebord brengen. Velen hadden het echter anders gezien en dus waren de rapen gaar.  Maar arbiter Stienezen had het bij het rechte eind en kon het zelfs waarderen dat ook de meeste Boys-aanhangers te kennen gaven dat er van buitenspel geen sprake was. Waarvan akte.

Maar door deze tegentreffer waren wij het wel volledig kwijt. De draad, de kluts en de controle.
Binnen 17 minuten boog de thuisploeg de achterstand om in een 5-3 voorsprong.  Tom Goosens zorgde in blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer voor wat het waard was. Het kwaad was al geschied en de teleurstelling gigantisch. Net als een week eerder werd een voorsprong weggegeven, waarbij we deze keer helemaal met lege handen achter blijven.

Volgende week ontvangen we Angerlo en RKPSC komt in het paasweekend naar de Keijenborg. Het paasweekend. Gelukkig hebben we daar uit het verleden wel goede herinneringen aan. Wellicht tot dan, hoe dan ook een prettige week.