Keijenburgse Boys 1 - Angerlo V. 1 3 - 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

20 maart 2016 14:00

Lune, F. van

Keijenburgse Boys 1 – Angerlo V. 1  3-1

De opluchting won het van de euforie en het resultaat verdrong het besef van het vertoonde spel.
Slechte wedstrijden winnend afsluiten is ook een kwaliteit en meestal alleen voorbehouden aan topteams.  Maar of wij ons in deze fase van de competitie en in deze vorm tot die categorie mogen rekenen ?  De vraag stellen is hem eigenlijk  al beantwoorden.

En mag je op drie kwart van het seizoen, staand op een degradatieplek, verwachten dat je als team de pannen van het dak speelt ?  Lijkt me niet.  Resultaat en punten binnen slepen is op dit moment het enige dat telt. En zo geschiedde het tegen Angerlo Vooruit ook.  Een tegenstander die ook niet komt om het publiek op de banken te krijgen en dan kun je een wedstrijd verwachten waarbij strijd en inzet de boventoon voert.  Dit was dan ook vanaf de eerste seconde het beeld van de wedstrijd.
Arbiter v. Lune moest dan ook al snel ingrijpen en probeerde met twee snel gegeven gele kaarten alles in goede banen te leiden, hetgeen hem maar gedeeltelijk lukte.  En toen na zo’n 20 minuten de eerste kruitdampen optrokken, stonden we plotseling met 1-0 voor. Thom Berendsen liep door na een te korte terugspeelbal, blokte de trap van de doelman en wist vervolgens de bal in het verlaten doel te tikken.  Niet direct zijn fraaiste treffer van dit seizoen, maar dat zagen we op dat moment door de vingers.  Daarna glipte ons de wedstrijd ook een beetje door de vingers. Want in plaats  van door te drukken en  Angerlo vroegtijdig op de knieën te krijgen, namen onze gasten het initiatief over en wisten nog binnen het half uur de gelijkmaker aan te tekenen.  Dan maar met 1-1 de rust zien te halen, de puntjes weer op de i te zetten en in het tweede bedrijf verder kijken.
Maar daar stak de familie Goossens bijtijds een stokje voor.  Een vrije trap op zo’n 35 meter van het doel vormt voor Tom geen enkele belemmering om het speeltuig in één keer op het vijandelijke doel te vuren. En als dan de keeper zo vriendelijk is om datzelfde speeltuig terug het veld weer in te slaan, kun je Giel om een boodschap sturen en sta je even later weer op voorsprong. (2-1).

Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld niet of nauwelijks en was het met samengeknepen billen wachten  op het eindsignaal.  Vlak voor tijd sloeg menig Boys-volger de schrik nog bijna om het hart toen een kopbal alsnog binnen leek  vallen en de gelijkmaker zou betekenen.  Daar stak doelman Waamelink gelukkig een stokje voor. Gestrekt naar de verre hoek tikte Joeri de bal buiten de paal en zorgde er indirect voor dat Thom Berendsen nog geen halve minuut later met de 3-1 voor 3 punten en een heleboel opluchting zorgde.
Herman Finkers sprak ooit,; “Mijn vrouw wilde wel eens wat anders, ik keek haar aan en dacht. Mooi is anders.”  De wedstrijd overziend kunnen we tevreden zijn met de winst, maar mooi was anders.
Paaszaterdag  komt RKPSC op bezoek. Wellicht tot dan, hoe dan ook een prettige week.