Keijenburgse Boys VR1

... (e.d.)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

20 september 2015 9:30

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week zondag gaan we vandaag weer in alle vroegte op pad richting Kilder. Wederom een bekende tegenstander waarvan we weten dat ze fysiek sterk zijn en wij altijd een lastige pot spelen tegen deze dames.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Arie heel duidelijk; geef ze geen ruimte om te voetballen en zorg dat je zelf plezier maakt!

Dat de scheidsrechter van vandaag zich graag liet gelden was vanaf minuut één zichtbaar. Hij liet zich graag horen en floot vele duels af. Hiermee werd vaak het tempo uit de wedstrijd gehaald en konden wij niet in ons eigen spel komen. We wisten dat we vast op de man moesten dekken maar ondanks dat was het een matig begin van onze kant. Veel ballen kwamen net niet aan en de dames van Kilder kregen de ruimte om te voetballen.

Helaas hebben wij te kampen met enkele blessures en moest de opstelling aangepast worden. Esther speelde vandaag op de positie van voorstopper en had Esri en Lisanne voor zich. Ondanks dat zij deze rol goed invulde was het gemis van Karlijn op het middenveld groot.

We kregen wel veel ruimte aan de zijkanten en daar maakte Yvet en Denise dankbaar gebruik van en kwam ook de meeste dreiging vandaan. Ook Elcke wist meerder malen van achteruit op te stomen maar helaas werd hier te weinig uitgehaald.

Het leek een doelpuntloze eerste helft te worden totdat in de 40e minuut de wedstrijd open brak. Na een knappe actie van Lisanne schoot Sanne de bal op de paal en zoals het vaak gaat in de voetballerij: scoor je zelf niet dan doet de tegenstander het wel. 2 minuten voor rust wist Kilder de score te openen en zo gingen wij met een 1-0 achterstand de rust in.

Na een bakje thee begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het eerste kwartier werd er goed getikt en wisten we de vrije man te vinden. Helaas resulteerde dit niet in gevaarlijke aanvallen en bleef Kilder aandringen op die tweede goal. Deze goal kwam er ook en hierdoor zakte de moed in onze schoenen. Duidelijk zichtbaar begonnen we vermoeid te raken en geloofde we niet meer in een goede afloop. Hier en daar kwamen er wat pijntjes en 10 minuten langer dan normaal verliet Esther in de 73e minuut het veld. Ook Sanne moest gewisseld worden en Sharon wist na een lange tijd haar rentree weer te maken bij Dames 1.

De tweede helft speelde we weer eens in een 4-3-3 systeem en kon Denise opkomen vanaf de flanken. In de 85e min wordt er een mooie aanval gecreëerd en geloofde we weer heel even in een gelijkspel. Amanda kwam van achteruit mee naar voren en via een speelster van Kilder werd haar schot erin getikt, 2-1.

Helaas was deze opleving maar van korte duur want net voor het eindsignaal schoot de laatste vrouw van Kilder met een prachtig afstandsschot de bal over Anneke het doel in. De scheidsrechter schreef 3-1 in zijn boekje en hiermee was onze tweede competitie nederlaag een feit.

We kunnen vandaag vele excuses gebruiken zoals een niet bekwame scheidsrechter, het lange gras, de vele blessures, de afleiding van Mega Mindy langs de kant maar we moeten nu toch echt wel een keer punten gaan pakken om bovenin mee te willen draaien.
Gelukkig hebben we volgend weekend een voetbalvrij weekend, deze rust kunnen we nu goed gebruiken. Zondag 4 oktober moeten we er weer staan want dan staat er ons een pittige wedstrijd te wachten in Gendringen.

Voor nu is het zaak dat we positief blijven en zoals Arie zegt: ‘in de maand April rekenen we pas af’!!