VIOD 3 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 06

13 september 2015 9:30

Vermeulen, T.B.

Na een korte maar intensieve voorbereiding stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen Viod 3.  Na slechts één oefenwedstrijd tegen het 3e elftal konden we ons opmaken voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Ten opzichte van vorige seizoen hebben we twee transfers kunnen afronden. We hebben een nieuwe keeper (Michael Bloemendaal) en we hebben wat verjongd in de achterhoede. We hebben hiervoor Laurens Ankersmit kunnen aantrekken.

Viod zat vorig jaar ook bij ons in de competitie. Echter bleek bij aankomst van Viod dat de selectie ook aanzienlijk gewijzigd was. We begonnen de wedstrijd redelijk. Het was echter wel te merken dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. We konden elkaar nog niet blindelings vinden. Ook Viod creëerde weinig. Toch kon Viod na een kleine onachtzaamheid achterin de 0-1 scoren. We probeerden toch te blijven voetballen. Gelukkig kregen we na een goede actie van Patrick een penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Tom. Hierdoor stond het met rust 1-1.

In de rust werd de boel even op scherp gezet door de trainer. Hierdoor begonnen we na rust beter dan de eerste helft. Na zo’n kwartiertje creëerden we een prima aanval. De bal werd teruggelegd op randje zestien, waarna Laurens de bal prachtig in de bovenhoek schoot. Bam 2-1. Hierna kregen we nog meer grip op de wedstrijd. Na een prima voorzet van Rick kon Patrick de 3-1 binnen koppen. Ook een mooie goal. We kregen veel kansen, waarvan er veel onbenut bleven. Gelukkig bracht Victor de stand op 4-1. Onze laatste man speelde zeer gedreven en wilde graag nog een doelpunt maken. En dit lukte ook! Helaas in eigen goal! 4-2. Op het einde van de wedstrijd werd het nog 5-2 door de tweede goal van Victor. Al met al een prima eerste wedstrijd. Er zijn nog wel enige verbeterpuntjes, maar die bewaren we voor volgende week. Dan de lastige uitwedstrijd tegen Basteom 2, onze angstgegner! Vorig seizoen hebben we hier twee keer van verloren. Supporter(s) bedankt voor de steun en tot volgende week.