Ulftse Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse 4

11 oktober 2015 11:30

S. Menting

Onze laatst gespeelde wedstrijd dateert van 20 september, 3 weken geleden, tegen Kilder. Deze wedstrijd en ook de eerste competitiewedstrijd hebben we met een nederlaag afgesloten, vandaag moest daar dus verandering in komen. Voor het eerst dit seizoen weer op eigen veld, tegen de dames uit Ulft. Een tegenstander die we nog kennen van vorig seizoen en ook tegen zijn gekomen in de beker.

Gelukkig gaat het weer de goede kant op qua blessures en stonden we om 11.30 uur klaar om er een mooie wedstrijd van te maken. Na twee minuten konden wij ons alweer melden om af te trappen want de 0-1 stond al op het scorebord. Het was gelijk raak, bij het eerste schot op goal lag de bal al in het netje. Dit mocht ons toch niet gebeuren!
We waren wakker geschud en konden ons geen fouten permitteren. De voorsprong van Ulft was van korte duur want na 10 minuten spelen kon Sanne de stand op gelijke hoogte brengen.
Nu dachten we dat we eindelijk ons eigen spel konden spelen en de neuzen in dezelfde richting hadden staan, niets bleek minder waar te zijn. In de 16e minuut keken we wederom tegen een achterstand aan. Na wat gerommel in de achterhoede kon de spits van Ulft de 1-2 binnen schieten. Fouten in onze verdediging werden meteen afgestraft en voorin waren we niet scherp genoeg. Ballen op de baal, rakelings voorlangs en veel buitenspelsituatie’s gaven een juist beeld van de eerste helft. Het lukte ons niet om het spel te maken, ballen werden te makkelijk ingeleverd en er was totaal geen beleving.
In de 21e minuut kwamen we, wederom, weer terug van een achterstand. Onze jonge debutant Roos ging het duel aan en zorgde voor gevaar. Met een prima pass kon Karlijn de bal rustig en beheerst binnen schieten. De opluchting was groot, gelukkig stond er 2-2 op het scorebord. Zo vroeg in de wedstrijd waren er al aardig wat goals gevallen. De resterende minuten van de eerste helft probeerde we in ieder geval de bal in de ploeg te houden en zo samen de rust te halen. Waar niemand het zag aankomen, maar als zeer prerttig werd ervaren gingen we toch met een voorsprong de rust in. Na een knappe actie van Karlijn op het middenveld kon Sanne doorlopen op de keeper en de 3-2 binnen schieten. Niet veel later floot S. Menting voor het rustsignaal en was het tijd om de koppies bij elkaar te steken.

Arie vroeg ons wat een toch aan de hand was. Zijn de trainingen te zwaar? Beginnen we vermoeid aan de aftrap? Spelen de eerste twee nederlagen een rol? We hebben er samen goed over gesproken en afgesproken dat we de tweede helft alles zouden geven. We trainen fanatiek, hebben een goed team en moeten dat nu ook laten zien!

Bij Ulft werd er een keeperswissel doorgevoerd en ook Riyan, die net bij dames 2 een prima overwinning had binnen gesleept, kon haar keeperstenue weer aantrekken. Een vervelende blessure zorgde ervoor dat Anneke niet verder kon spelen.
Dat we goed uit de rust kwamen werd meteen duidelijk. In de 47e minuut stond er namelijk 5-2 op het scorebord!!! Sanne en Maaike wisten het doel te vinden en eindelijk was het goede gevoel weer terug.
Van achteruit kon Amanda rustig opbouwen, Elcke en Anouk boden zich aan de zijkanten netjes aan en Riyan voetbalde goed mee. Ons eigen spelletje werd weer gespeeld en de toeschouwers langs de lijn werden getrakteerd op mooie doelpunten (hopelijk hebben ze de eerste helft niet gezien want als je net na rust de accommodatie betreed en 5-2 op het scorebord ziet staan is er toch niets aan de hand???!)
We creerden de tweede helft veel kansen en doordat Amanda of Esri van achteruit mee kon schuiven naar voren werd de druk op het doel van Ulft alleen maar groter. Denise kon met haar snelheid telkend opkomen op de rechter flank en de tegenstander verassen met prachtige voorzetten. Aan de linkerkant zorgde Lisanne voor veel gevaar en kon in de 69e minuut Sanne met een bal op maat bedienen, 6-2.

De dames uit Ulft hadden niet veel meer in te brengen en achterin kon de bal dan ook lekker rond getikt worden. Gelukkig hielp dames 2 ons vandaag weer en hadden we de mogelijkheid om door te wisselen. Zo kwam er weer frisse energie in het elftal.
In de 70e minuut viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Uitgerekend Roos, die vandaag 2 keer 20 minuten mocht spelen, bekroonde haar debuut met een prachtig afstandschot die snoeihard in de goal belandde. ’10 10 10’ werd er geroepen! Aangezien het scorebord geen 10 doelpunten aan kan heeft Karlijn de eindstand bepaald om 8-2.

Iedereen was erg blij met deze overwinning, een beloning voor het harde werken van de afgelopen weken. We praten niet meer over de eerste helft, met deze overwinning is iedereen tevreden.

Dames 2 bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met het behalen van de koppositie. Blijf zo door gaan!

Wij gaan ons aankomende week voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Basteom. Een tegenstander waar wij het altijd moeilijk tegen hebben. Hopelijk kunnen we de tweede helft van vandaag doortrekken naar volgende week.