21'

Mannen zondag, 3, 5e klasse 08

4 oktober 2015 11:30

S. Menting

Met 4 punten uit 2 wedstrijden mogen we vandaag aantreden tegen Socii 2 dat vorig jaar 2x te sterk voor ons was. Dus we zijn gewaarschuwd.
Waar we op donderdag nog 14 fitte spelers hebben zijn er vandaag nog maar 12 over. De rentree van Carlo van de Bos wordt nog even uitgesteld (achillespees) en Maarten Arnts teveel last van de lies moeten afhaken. Gelukkig wil Victor van 2 nog wel even meespelen en hebben we er 13.
Vanaf het begin golft het spel op en neer maar zijn wij met onze voorwaartsen Michel (ook weer terug na blessureleed) Peter en Viktor vele malen gevaarlijker dan Socii. Met snelle combinaties komen we voor de Socii doelman. Na 12 min is het dan ook raak. Na een snel genomen vrije bal van Lex zet Viktor voor op de vrijstaande Michel die simpel binnen schuift. 1-0. Socii kan er eigenlijk niet iets gevaarlijks tegenover zetten want onze verdediging onder aanvoering van keeper Sonny staat goed. Even later breekt Lex door en wordt onregelementair onderuit gehaald. Pingel! Barry schiet binnen en we zitten op rozen. Voor rust hadden we de wedstrijd al in het slot moeten gooien maar verzuimen de mooiste kansen te benutten.
Na rust dringt Socii wel aan maar echt gevaarlijk worden ze niet. De eerste kans die ze krijgen is pas in de 85e min. We hebben ons in de 2e helft m.n. beperkt tot verdedigen maar uit een aantal counters hadden we zeker meer moeten halen. Maar de 3 punten zijn weer binnen.!
Met 7 uit 3 doen we leuk mee en hebben we veel betere seizoenstart dan vorig jaar. Woensdagavond spelen de inhaalwedstrijd tegen Pax ... aanvang 19.30 uur... dus komt dat zien !