50'
55'

D-pupillen, D1, Groep 15 8

19 oktober 2013 9:30

Zaterdag de 19e oktober stond de laatste bekerwedstrijd in de poule op het programma tegen SDZZ. Zonder de vakantievierende hoofdtrainer/leider Laurens, spits Niek en voorstopper Wouter reisden we af naar Zevenaar.

SDZZ was voor iedereen een onbekende tegenstander. Het was afwachten of ze de afkorting van de vereniging "Samenspel Doet Zegenvieren Zevenaar" eer aan zouden doen. Wij spraken voor de wedstrijd in ieder geval af dat wel te doen. In de eerste wedstrijden dit seizoen hebben we namelijk bewezen door goed samen te spelen iedere tegenstander aan te kunnen.

De eerste helft bleek al snel dat er bij SDZZ 1 speler letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de rest uit stak. De spits was gemiddeld 2 koppen groter dan de meeste van onze mannen en hij had de snelheid van een A-junior. Pokon bleek het wondermiddel voor deze jongen vertelde zijn leidster. Mede doordat onze jongens wat ontzag voor de spits toonden kon hij 2 keer scoren door met de bal aan zijn voet door de verdediging te snellen. Ruststand 0-2 waarbij vermeld moet worden dat Wiebe met een aantal fantastische reddingen de spits van meer doelpunten afhield.

In de rust hebben we samen besproken wat te doen in de tweede helft. We kunnen samen bij de pakken neer gaan zitten en het steeds over de spits gaan hebben of we kunnen er wat tegenover gaan zetten. Hem meer aanpakken, kort op de huid zitten en de bal zoveel mogelijk bij hem weg houden. Voetballend zijn we namelijk de betere!! Wie kan die rol beter op zich nemen dan Rick Pitbull Lamers??

En zo geschiedde. In de tweede helft was er van ontzag niets meer te merken. Rick volgde de spits over het hele veld. Al zou hij gewisseld worden of naar de wc gaan, Rick zou er naast gaan zitten of staan! De rest van de jongens zetten er allemaal een stapje bij en het gevolg was een prima tweede helft. Vrij snel scoorde Rik de 2-1 en maakte SDZZ uit een afstandschot jammer genoeg 3-1. Rik en de spits van de tegenstander bepaalden daarna de eindstand op 4-2. Alles bij elkaar een erg goede tweede helft waarin we 2-2 hebben gespeeld. Het was dan ook erg terecht dat de jongens een staande ovatie en applaus van de ouders kregen toen ze van het veld gingen. "Samenspel Doet helaas geen Zegenvieren", maar we hebben laten zien op de goede weg bezig te zijn. Klasse!

En zoals een bekende voetbaltrainer ooit zei " Ieder nadeel hep sijn voordeel". Nu kunnen we ons volledig op de competitie richten. Volgende week zaterdag 26 oktober om 11 uur thuis tegen Be Quick Zutphen. Komt dat allen zien, want het is de moeite waard!